avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Conversie valutara pentru declaratia 201
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Conversie valutara pentru declaratia 201

Buna ziua,

Cum se face conversia din USD si EUR in RON pentru veniturile din strainatate realizate in 2009 (declaratia 201)?
:O

multumesc anticipat,
oana
Cel mai recent răspuns: ContSters124087 , utilizator 11:23, 7 Februarie 2010
cf art 91 alin 5 cod fiscal
Veniturile din străinătate realizate de persoanele fizice rezidente, precum şi impozitul aferent, exprimate în unităţi monetare proprii statului respectiv, dar care nu sunt cotate de Banca Naţională a României, se vor transforma astfel:

a) din moneda statului de sursă într-o valută de circulaţie internaţională, cum ar fi dolari S.U.A. sau euro, folosindu-se cursul de schimb din ţara de sursă;

si norme :
Veniturile din străinătate realizate de contribuabilii prevăzuţi la art. 40 alin. (1) lit. a) din Codul fiscal şi cei prevăzuţi la art. 40 alin. (2) din Codul fiscal, precum şi impozitul aferent, a cărui plată în străinătate este atestată cu document justificativ eliberat de autoritatea fiscală a statului străin, de angajator sau de alt plătitor de venituri, exprimate în unităţile monetare proprii fiecărui stat, se vor transforma în lei la cursul de schimb mediu anual comunicat de Banca Naţională a României din anul de realizare a venitului respectiv.

b) din valuta de circulaţie internaţională în lei, folosindu-se cursul de schimb mediu anual al acesteia, comunicat de Banca Naţională a României, din anul de realizare a venitului respectiv.
multumesc frumos pentru raspuns,
oana

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu c_berbec c_berbec Stimate Avocat doresc sa intreb , pe noul cod fiscal daca trebuie sa platesc impozit pe salariu obtinut in urma unui contract individual la o firma de foraj ... (vezi toată discuția)
Impozit venit strainatate dinup dinup Buna ziua, An citit diverse post-uri legate de impozitarea salariului obtinut in strainatate dar doresc un raspuns exact pentru cazul meu. Lucrez la o ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit in strainatate bubalus bubalus sal\'tare.. vad ca au aparut diverse informatii, ca asta: [quot][b]CASS de 5,5% pentru persoanele care nu sunt salariate, au stabilit Comisiile de ... (vezi toată discuția)