avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Regularizare taxa autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Regularizare taxa autorizatie de constructie

Am primit de la Primarie instiintare de plata privind regularizarea taxei autorizatiei de constructie; in anul2013 am platit taxa pt autorizatia de constructie, taxa a carei valoare ne-a fost calculata. Acum primim o instiintare prin care ni se communica ca la aceea vreme taxa ar fi avut o alta valoare mai mare, astfel incat trebuie sa platim retroactiv diferenta, precum si penalitatile aferente acestei diferente. Este legal sa platesti penalitati aceste penalitati? Pentru intarzierea unei diferente de taxa ( cea reactualizata si cea calculata in 2013) de care nu stiam ? Nu noi am calculat aceasta taxa, noi am platit-o pe baza unui document primit de la Primarie.
Cel mai recent răspuns: eivanovbkmedical , utilizator 16:02, 25 Aprilie 2017
Bună ziua. Dvs ați plătit o taxa care vi s-a calculat la momentul obținerii autorizației de construcție. La întocmirea procesului vb de recepție a lucrării taxa se recalculeaza. Probabil a rezultat o diferență de plata. Nu cunosc detalii în cazul dvs dar asta e procedura în principiu.
Buna ziua, multumesc pt raspuns. Plata a fost dupa receptia lucrarii, pe baza unei declaratii privind valoarea reala a lucrarilor executate . S-a calculat valoarea impozabila a cladirii pe baza suprafetei construite desfasurata, Am fost instiintati ca valoarea impozabila s-a calculat gresit de catre functionarul public care a recetionat lucrarea, neluandu-se in calcul coeficientul de zona; Intelegem sa fim instiintati de aceasta situatie, intelegem si sa platim retroactiv diferenta desi nu a fost greseala noastra, dar nu intelegem de ce sa platim penalitati de intarziere aferente unei sume de care nu stiam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata unei chitante de 2 ori mircea.g mircea.g Buna ziua! Daca imi puteti da un sfat! Am platit o chitanta catre Inspectoratul de Stat in Constructii in decembrie 2007 si alta in iulie 2008 in care se ... (vezi toată discuția)
Regularizare taxa autorizatie de construire pers. fizica sector 1 loredanaradu1 loredanaradu1 Buna ziua, Ma puteti ajuta va rog, am nevoie sa stiu modalitatea de calcul a acestei regularizari de taxa, sunt persoana fizica, imobilul este situat in ... (vezi toată discuția)
Proces_verbal receptie Polescu_Paul Polescu_Paul Am facut o casa la tara( cu autorizatie de construire) ,pe care am terminat-o in 2004.Am anuntat primaria de terminare constructie ,moment din care am si ... (vezi toată discuția)