avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proces_verbal receptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proces_verbal receptie

Am facut o casa la tara( cu autorizatie de construire) ,pe care am terminat-o in 2004.Am anuntat primaria de terminare constructie ,moment din care am si inceput sa platesc impozit dar, nu a venit nimeni sa faca receptia casei (eu nu am stiut ca trebuie acest lucru).
Acum vreau sa fac schita cadastrala si înscrierea in cartea funciara dar mi se cere in acest scop si Proces_verbal de receptie finala pe care eu nu il am.
Va rog, sa ma sfatuiti ce pot sa mai fac in aceasta situatie.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 23:40, 18 Ianuarie 2017
Trebuie să mergeți la Primărie și să demarați procedura de recepție a lucrării.
Primăria vă va da o declarație din care reiese valoarea reală a lucrării.
Apoi veți merge la Inspectoratul în Construcții unde veți depune următoarele acte:
- Comunicare (cerere-tip) de finalizare lucrări, în 2 ex
- Copie Autorizare construire/desființare, 1 1 ex
- dovada nr. de înregistrare Anunț începere lucrări
- Copie Declarație privind valoarea reală a lucrărilor (care se obține de la Primăria emitentă a autorizației de construire)
- copie chitanțe/,mandate poștale sau OP a cotelor de 0,1% și 0.5%.
Trebuie să achitați diferențele de plată aferente cotelor menționate (fiindcă dvs ați plătit inițial la valoarea estimată a lucrării, iar acum trebuie să plătiți diferența până la valoarea reală/finală a lucrării) de 0.1% (în baza Legii 50/1991) și cota de 0,5% (conform Legii 10/1995, art. 43, cu modificările ulterioare).
După ce vi se eliberează lucrarea de către Inspectoratul în Construcții, veți merge la Primărie pentru recepția construcției.
Va multumesc! dar in asemenea hatis birocratic nu o sa ma bag si renunt la orice intabulare!
Nu este chiar așa de mare hățișul birocratic deoarece mai aveți nevoie de o declarație privind valoarea reală a lucrării (emis de Primărie), de plata unei taxe și de o cerere.
Apoi se va putea face recepția lucrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor afarcas afarcas Buna ziua. Imi poate spune cineva care este taxa pentru procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor intocmit de primarie? Mi s-a spus ca e un anumit ... (vezi toată discuția)
Receptie lucrari casa constantine79 constantine79 Buna ziua. Am construit si locuiesc la casa de 5 ani. Casa am declatat-o la primarie si platesc impozit pe ea. Nu am facut receptia lucrarilor si nu am ... (vezi toată discuția)
Taxa de 0.1 si 0.7 pentru cladiri noi si penalizarile aferente, neplatii pinselman pinselman Buna ziua, Am primit de la Inspectoratul de stat in constructii, o adresa ca nu am platiti taxa de 0.1 % si 0.7 % pentru o constructie noua. Cladirea s-a ... (vezi toată discuția)