avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... altcineva se foloseste de numele firmei mele
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

altcineva se foloseste de numele firmei mele

Buna seara,
Pe 15 martie 2017 am deschis un srl care va produce sapun natural,cu un nume de firma original.Deocamdata am doar activitati de birou,nu produc nimic,nu vand nimic.

Aceste zile am observat ca altcineva se foloseste pe facebook de numele firmei,face si vinde sapun,in cadrul unui alt magazin de cadouri/suveniruri.

Totusi pentru a vinde sapun cosmetic este nevoie de avize de la dvs,acreditare la min sanatatii si multe altele...iar aceasta persoana se foloseste de numele firmei, face acelasi lucru pe care il voi face eu dupa ce voi parcurge legal toti pasii plus ca e la 30 km de localitatea in care functionez.
Ce pot face?cui ma adresez?La registrul comertului?la Anaf?
Sunt ingrijorata deoarece acesta persoana poate aduce un prejudiciu de imagine si nu doar atat...ma pot trezi ca trebuie sa dau declaratii/explicatii pentru activitati pe care nu am voie sa le fac pana nu am toate avizele.
Cel mai recent răspuns: geanina86 , utilizator 11:16, 26 Aprilie 2017
Ordonanţă nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor
Art. 4. - (1) Se interzice comercializarea de produse sau prestarea de servicii care, utilizate în condiţii normale, pot pune în pericol viaţa, sănătatea sau securitatea consumatorilor.
(2) Se interzic producerea, importul şi comercializarea produselor falsificate sau contrafăcute.

Legea nr. 296/2004 privind codul consumului,
Art. 9
Sunt interzise importul, fabricatia, distributia, precum si comercializarea produselor falsificate ori contrafacute, periculoase sau care au parametrii de securitate neconformi care pot afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor.

Dacă dețineți materiale probatorii puteți sesiza ANAF-ul. Nu este exclus ca entitatea comercială (la care faceți referire) să săvârșească și alte infracțiuni, cum ar fi evaziune fiscală reglementată prin Legea nr. 241/2005. În această ultimă situație e necesar să înregistrați o plângere penală la Parchetul de pe lângă Tribunalul (județul domiciliului d-voastră), dacă s-a încălcat prev. art. 9 din Legea 241/2005.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
Multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii necesare sapunuri handmade? cristinan44 cristinan44 Buna ziua! Am o prietena care ar dori sa deruleze o activitate de productie de cosmetice handmade, in principal sapunuri si nu stie care ar fi etapele necesare ... (vezi toată discuția)
Cum pot vinde produsele cu si din lavanda corela corela Am o mica cultura de lavanda,am scos certificat de producator agricol de la primarie-voi incerca sa scot si atestatul de producator.Ce acte/autorizari imi ... (vezi toată discuția)
Ce reguli trebuie să respecte un producător de cosmetice naturale? ... CBM CBM Ce reguli trebuie să respecte un producător de cosmetice naturale? Este nevoie să am anumite calificări / cursuri și certificări? Am ca hobby ... (vezi toată discuția)