avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... EOS KSI
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

EOS KSI

Buna seara

Acum cateva zile sotia a primit un plic de la EOS pe adresa noua la care s-a mutat dupa casatorie unde are si numele si prenumele schimbate pentru o datorie din 2008 de 2200 ron...acum ma intreb de unde au avut aceste informatii si daca mai pot cere aceasta suma de bani.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cabinet avocatura Amza , Avocat 22:40, 28 Aprilie 2017
Buna ziua. Aceste informatii le au obtinut prin executor judecatoresc probabil.Ce contine acest plic? Somatie/notificare de plata? Daca nu este o somatie transmisa de executor judecatoresc atunci nu trebuie sa faceti nimic. In cazul in care este o somatie prin care vi se aduce la cunostinta ca exista acest debit si ca formeaza obiectul unui dosar executional, atunci aveti 15 zile sa formulati contestatie la executare. Ca urmare a procedurii executionale, sotia poate fi executata pana la recuperarea sumei (debit+cheltuieli de executare) daca nu faceti contestatie si nu solicitati anularea formelor de executare, suspendare, intoarcere executare. DA, se poate invoca prescriptia dreptului de a obtine executarea silita daca a trecut 3 ani de la data declararii scadentei anticipate a creditului. Trebuie luate in calcul si cazurile de intrerupere a termenului , daca acestea exista.
Buna seara

Multumesc pentru raspuns....deocamdata EOS a trimis o instiintare precum ca avem aceasta datorie care vor sa o platim.
Buna seara. Cand vor ajunge la executor si veti primi somatia, va sugerez sa faceti contestatie la executare in termenul legal de 15 zile de la data primirii somatiei. Puteti angaja un avocat sa va redacteze contestatia ca sa va aparati corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silit a girantului petrutza_i petrutza_i Buna seara. Va rog sa ma ajutati cu un sfat la urmatoarea problema. In 5 - 12 2005 am girat pentru un coleg de munca pentru un credit de nevoi personale la ... (vezi toată discuția)
Imprumut de nevoie personale vrl112 vrl112 Buna ziua , in 2012 am facut un imprumut in banca de nevoi personale , am platit cam 6 luni-12 luni, cam asa , si dupa am plecat din tara , Am revenit in 2017 ... (vezi toată discuția)
Prescriere credit bancar viorikac viorikac Buna ziua,am lucrat la BCR pana in iulie 2013.Am avut un descoperit de cont pe care nu l- am achitat.Am primit azi o instiintare poprire pe pensie in ... (vezi toată discuția)