avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Afisarea ingredientelor in patiserii/cofetarii
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Afisarea ingredientelor in patiserii/cofetarii

Buna ziua,

Vreau sa aflu sigur daca producatorii/comerciantii de produse de patiserie (buticuri/covrigarii/gogoserii/ inclusiv raioanele din lanturil de magazine Lidl) si cofetariile sunt obligati sa afiseze sau sa puna la dispozitie lista cu ingrediente.
Din ce am vazut in HG 106/2002 ar fi obligatoriu, dar din ce am vazut in realitate in 99.9999% din cazuri nu se oboseste nimeni sa le afiseze.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: AxelF , utilizator 23:18, 1 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns.

Ati spus mai sus "a compozitiei acestuia".Pe aceasta "compozitie" se bazeaza producatorii/comerciantii ca este deajuns sa informeze consumatorul. De exemplu "Indiana cu frisca, Compozitie:doua coji rotunde de indiana,frisca naturala,glazura de fondant." Dar cand am intrebat vanzatoarea ce fel de grasime a fost folosita la aluat/cojile rotunde de indiana s-a blocat.
Alt comerciant mi-a raspuns ca este reteta secreta iar altul a fost "dragut" si mi-a trimis pana la urma lista de ingrediente.
Magazinul Lidl a raspuns "1169/2011 Articolul 44, afisarea ingredientelor pentru produsele care nu sunt preambalate nu este obligatorie". Atunci se contrazice cu HG106/2002 ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda de la protectia consumatorului sorgeea sorgeea Buna seara! In luna martie am deschis un mic magazin cu produse cosmetice. Am gasit pe internet un site cu produse cosmetice engross (rujuri,rimeluri,truse de ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea termenului de valabilitate produs ambalat la locul in care se vinde morty morty Buna seara, Pentru produsele alimentare prezentate nepreambalate la vânzare către consumatorul final sau către unitățile de restaurație colectivă sau ... (vezi toată discuția)
E obligatoriu gramajul la produse patiserie/pizzerie pe bon fiscal? Ihesselink Ihesselink Buna ziua. in afara listei de preturi, unde este afisat gramajul si pretul, este obligatoriu ca pe bonul fiscal sa fie mentionat gramajul produsului? De ... (vezi toată discuția)