avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare

Buna ziua,uchiul meu a fost angajat la cineva sofer pe tir,fiind bolnav a primit decizie medicala asupra capacitatii de munca din 6.02.2017,care trebuia vizata defostul angajator si se depunea lacas pt pensie de boala.Angajatorul a refuzat sa semneze,a facut plangere la itm de unde a primit raspuns caci nu a gasit pe nimeni la sediu si sa se adreseze instantei.Intrebarea mea este ce poate sa faca unchiul meu pentru a beneficia de pensie,de asemenea nu i s-a platit nici concediu medical.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:33, 3 Mai 2017
Angajatorul nici nu trebuia sa semneze asa ceva. In baza deciziei medicale , dispunea in consecinta : fie constata incetarea de drept a c.i.m., fie va propunea modificarea timpului de munca pana la maxim 4 ore/zi pana la comunicarea deciziei de pensionare.

Refuzul platii indemnizatiei de concediu medical poate face obiectul unei sesizari la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sau al unei actiuni in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol desfacere contract simomagda simomagda Un salariat se afla in perioada de preaviz,concediere colectiva.Se imbolnaveste si este in concediu medical cu propunere de pensionare incapacitate de munca ... (vezi toată discuția)
Incadrare in grad de invaliditate 1968 1968 Am 41 ani si peste 14 ani vechime. De 2 luni am terminat somajul si m-am imbolnavit, am facut sarcoidoza stadiul II, o boala autoimuna. De la comisia medicala ... (vezi toată discuția)
Incetare cim rodica_ignat rodica_ignat Cu ce articol din codul muncii pot sa fac o decizie de incetare CIM in urmatoarea situatie: un salariat a fost in concediu medical 183 de zile , azi a ... (vezi toată discuția)