avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articol desfacere contract
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articol desfacere contract

Un salariat se afla in perioada de preaviz,concediere colectiva.Se imbolnaveste si este in concediu medical cu propunere de pensionare incapacitate de munca .Cu ce articol ii va inceta contractul de munca ? Mentionez ca perioada de preaviz s-a suspendat .:(
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 17 Iulie 2013
Daca i se va comunica decizia de pensionare inainte de expirarea duratei de preaviz, atunci c.i.m. va inceta de drept in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun.

Daca nu i se va comunica decizia de pensionare inainte de expirarea duratei de preaviz, atunci c.i.m. va inceta in baza art.65 C.mun..
multumesc ! si totusi se ridica cel putin o intrebare :in situatia in care persoana nu poate sa desfasoare activitatea ...doar e propusa la pensionare ....cum se procedeaza ?pt.ca sunt de urmat cativa pasii:
1. medicul propune pensionarea,se depune dosarul la casa de pensii si se asteapta decizia de pensionare (am inteles ca dureaza si pana la 3 luni )
2. se plateste concediul medical eliberat si dc nu primeste decizia intre timp ,continua cu preavizul pana la sfarsitul celor 20 de zile de preaviz si-i inceteaza apoi contractul ???
e platit fara a fi prezent la munca ????
Daca este in medical atunci c.i.m. va inceta in conditiile expuse mai sus de mine.
pt.prima situatie este ok dar pentru a doua ???
Daca nu i se va comunica decizia de pensionare inainte de expirarea duratei de preaviz, atunci c.i.m. va inceta in baza art.65 C.mun..

Alte discuții în legătură

Data de la care se plateste pensia pentru invaliditate mihaela_1968 mihaela_1968 Un salariat a primit decizia de la comisia de expertiza prin care a fost incadrat in gradul II de handicap, avand concediu medical pana pe 18.02.2014. Deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie de invaliditate loredana7703 loredana7703 Buna ziua, Am si eu o problema, un salariat care se afla in concediu medical pana in 27.05.2015, iar in 18.05.2015 i-a venit decizia de pensionare Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Cum înceteazã acest contract de muncã? robertsega32 robertsega32 Buna ziua. un angajat a obţinut decizie medicală asupra capacităţii de muncă (invaliditate) în octombrie 2013). La începutul lui decembrie 2013 i s-a ... (vezi toată discuția)