Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Actiune in constatare nelamurire judecator

Buna ziua .

Societatea X si Y colaboreaza si isi desfasoara activitatea in acelasi punct de lucru.
In 2014 m-am angajat la ambele , functie de baza la firma X 8 ore, suplimentar la Y 4 ore insa activitatea o desfasuram in acelasi timp pentru amandoua.
In 2015 m-am transferat la un alt punct de lucru al societatii X unde societatea Y nu isi desfasura activitatea ( contractul cu aceasta fiind inchis de comun acord )
In 2016 am fost avansata si transferata intr-o zona unde existau mai multe puncte de lucru comune ale ambelor societati X si Y , asadar am inceput iar sa lucrez si pentru societatea Y.
Societatea X a facut act aditional la CIM cum ca am fost avansata si o noua fisa a postului , societatea Y nu mi-a mai facut CIM , doar m-a amanat .
In 2017 am incetat raporturile de munca .

Ulterior am depus la tribunal o actiune in constatare , prin care instanta in baza art.35 cod procedura civila si a deciziei ICCJ 37/2016 dar si a peste 200 de pagini de dovezi ca am lucrat pentru societatea Y , sa constate si sa o oblige societatea la plata drepturilor ce mi se cuveneau .

In intimpinare societatea Y a motivat faptul ca nu am lucrat pentru ei ci acele atributii rezultau din faptul ca intre societati a existat o asociere in participatiune .
Am mentionat instantei urmatoarele aspecte:
-ca acea asociere a fost facuta la cateva luni dupa ce au am inceput sa prestez iar pentru societatea Y .
- in acel contract de asociere scrie clar ca societatea X pune la dispozitie spatiul, societatea Y angajatii (deci eu, angajata a societatii X nu aveam de ce sa lucrez pentru Y )
- am adus in instanta dovezi cum ca altor angajati , desi se aflau sub incidenta acelei asocieri in participatiune , totusi li s-au facut contracte de munca la ambele societati ( 8 ore la X si 4 ore la Y )
- am adus in instanta dovezi ca am prestat in puncte de lucru exclusiv ale societatii Y , ce nu erau incluse in asocierea in participatiune intrucat societatea X nu isi desfasura activitatea acolo .

La primul termen , doamna judecator nu intelege ce ar trebui sa se constate. Ca ambele societati au acelasi patron si la societatea X am avut contract de munca si societatea Y a spus in intampinare ca nu am lucrat pentru ei , cuvintele doamnei fiind " la societatea X ati avut contract si societatea Y nu vedeti ce spune ca nu ati lucrat pentru ei "

S-au admis probele depuse si la urmatorul termen s-a incuviintat proba cu martori ce pot confirma ca am lucrat pentru societatea Y.

Ori eu sunt tampita ori doamna judecator nu a observat ca or avea firmele acelasi patron dar sunt doua entitati total diferite ,domenii de activitate diferite, nume diferite , coduri de inregistrare diferite , fac CIM-uri diferite precum si dovezile depuse arata clar cum eu in numele societatii Y am facut plati la banci, plati la furnizori , contracte , am reprezentat-o in relatia cu diverse institutii, eu i-am selectat personal nou , eu m-am ocupat de tot personalul societatii Y din acea zona .
Oare ce este de facut in situatia asta ?
Cel mai recent răspuns: AndreeaAdelina , utilizator 14:01, 8 Mai 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru raspuns .

Am depus la registratura tribunalului o comunicare in care am mentionat numele si adresa martorilor ce urmeaza a fi citati la urmatorul termen . (instanta a cerut martori nu i-am propus eu intrucat mi se pare putin absurd sa fie chemati de la peste 500km in conditiile in care documentele depuse sunt mai mult decat relevante dar daca instanta i-a vrut sa ii aduca )

Am mai trecut prin instante si am vazut judecatori foarte docili si amabili in a solutia o cauza concret si asculta omul ce avea de spus .
Ghinionul meu ca n-am nimerit un asfel de judecator , doamna fiind foarte aroganta neascultand nici macar jumatate din ce imi schitasem eu pe o foaie A4 sa mentionez .

In concluzie daca voi depunde o nota scrisa in care voi detalia mai concret situatia in fapt pentru a fi inteleasa mai bine cererea de chemare in judecata , va accepta instanta acea nota scrisa ? O va lua in considerare ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de asociere in participatiune Corina Chilom Corina Chilom buna ziua! Cum se face un contrac de asociere in participatiune in situatia in care una dintre societati, acorda celeilalte licenta de expertiza contabila, ... (vezi toată discuția)
Contract de asociere in participatiune ccccristina ccccristina buna ziua un asociat( a venit cu spatiu),trebuie sa primeasca lunar de la celalalt asociat in fiecare luna 3000 de euro + tva in urma desfasurarii ... (vezi toată discuția)
Un alt fel de asociere? inquisitor inquisitor Se poate efectua o asociere intre 2 persoane juridice (fiecare vine cu ceva diferit, de ex., una cu brevetul, cealalta cu mana de lucru si spatiu), dar FARA ... (vezi toată discuția)