avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Inselatorie sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Inselatorie sau nu?

Buna ziua,

Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate actele dar nu si un certificat fiscal, pentru ca zic ei ca masina este inregistrata ca marfa si apare in evidentele contabile si nu trebuie inscrisa la taxe si impozite de catre ei.

Ei bine, la mine la primarie doamna de la taxe nu vrea sa auda de asa ceva. Mi-a dat noul tip de contract vanzare-cumparare auto unde se pune si stampila ce certifica lipsa datoriilor fiscale din partea vanzatorului, sa-l aduc ala completat. I-am zis explicatia primita de la firma si zice ca nu stie ce sa zica.

Cei de la firma nu vor sa auda de asa ceva si zic ca nu trebuie sa prezint decat factura fiscala la primarie pentru a declara masina la impozit. Cu fisa de inmatriculare nu stiu cum ramane ca cei de la firma spun ca trebuie sa o completez eu, dar acolo scrie clar de vanzator si cumparator, semnaturi, etc.

Nu stiu ce sa mai cred. Cine are dreptate pana la urma? Am nevoie de certificatul fiscal de la aceasta firma sau dealerii auto autorizati nu trebuie sa dea asa ceva? Cum fac sa declar masina la impozit sa o pot inmatricula?

Orice raspuns e mult apreciat. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Catalin T , utilizator 20:28, 26 Februarie 2024
Este corectă informaţia pe care vi-au oferit-o vânzătorii autoturismului. Din punct de vedere contabil autoturismul va fi încadrat ca marfă, dar doar în cazul în care acea societate a achiziţionat şi a revândut autoturismul în mai puţin de 30 de zile. Din încadrarea autoturismului ca marfă societatea este exceptată la obligaţiile de declarare şi luare în evidenţă la Direcţia de Taxe şi Venituri Bugete Locale, precum şi de la obligaţiile de înmatriculare a autoturismului pe numele societăţii.
Ultima modificare: Marți, 9 Mai 2017
Contabilul Bun SRL, Contabil
Inteleg. Va multumesc foarte mult pentru raspuns!
Ati reusit sa rezolvati cu fiscalul? Sunt in acelasi situatie si eu.

Va multumesc.
Am reusit sa rezolv in sensul ca am printat legea in care zice ca masinile nu mai trebuiesc inscrise fiscal de firmele care le vand in masa ca marfa impreuna cu raspunsul domnului contabil de mai sus si m-am dus cu ele din nou la doamna de la taxe. Am sustinut ca acestea le-am primit de la fisc si ca ei spun ca trebuie neaparat sa-mi ia masina in evidenta. Am insistat pana s-a intimidat doamna de la taxe si mi-a luat masina fara niciun fiscal.

Deci doar prin putin bluf si intimidare a mers. Altfel nu rezolvi nimic cu functionarii publici in tara asta. Va sfatuiesc sa scoateti legea la imprimanta si sa le-o puneti in fata si sa-i bateti la cap pana respecta legea pentru ca e absurd sa astepte ca o firma care vinde zeci de masini intr-o luna sa o ia pe fiecare in evidenta la ei la primarie, din moment ce ele sunt marfa in stoc nu pentru uzul lor propriu.
Salut. Am inteles ca la fisc ati reusit, dar la politie, la inmatriculare, nu v-au cerut certificatul fiscal cu stampila REMTII? Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme inmatriculare auto sh dov76 dov76 In data de 03.02.2023 am cumparat un autoturism, neinmatriculat in România, de la o firma cu codul caen 4511. Pentru aceasta, in vederea inmatricularii, am ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto nou: stampila remtii si certificat fiscal necesare relu_ms relu_ms Buna ziua, Am cumparat o masina noua de la un dealer autorizat din Romania (Braila). Am fost la Impozite si taxe locale Sector 6 si nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Dealer auto nu da fiscal?? weedmastersr weedmastersr Buna ziua, Am o mica dilema. Am achizitionat un auto SH adus la comanda de catre o firma autorizata in comertul cu autovehicule. Mi-au dat un dosar cu toate ... (vezi toată discuția)