avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Stoparea unei tranzactii imobiliare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Stoparea unei tranzactii imobiliare

Buna Ziua. Problema mea; Doresc sa cumpar un apartament,cu credit Imobiliar. Mi-l prezita agentia, stabilim un pret pentru bunul respectiv , ne intalnim la fata locului ,vanzator agent imobiliar si eu ,(posibil cumparator). mergem la agentie agentul face un precontract, in afara de acest precontract nu exista alt act intre mine si agentie. tin sa subliniez ca vanzatorul sustine cu martori ca detine in acte si teren de langa apartament. nu de sub apartament. Eu om de buna credinta, Mi se cere o suma de bani de catre agentie pentru a fi siguri ca incepe tranzactia. o dau si se face acel precontract , in care se trec datele si spre final o clauza doar pentru mine, in cazul in care tranzactia nu se mai face din vina mea voi plati o suma vanzatorului si o suma agentiei. Mentionez; SUNT VINOVAT. Am semnat acea Hartie, fara sa vad si sa citesc acel pasaj.(clauza). doar eu am clauza in acel act. Vanzatorul nu are trecut nimic si nici agentia.Nici in ce alte conditii se poate opri tranzactia . Acum dupa ceva timp merg la banca si persoana de la biroul de credite imi spune ca vanzatorul nu detine teren in acte, acel teren trecut in acte e din drepturi comune cel pe care e construita cladirea(cer scuze nu stiu daca ma exprim corect,sau expun corect datele) ce e sigur ca nu are terenul de langa cladire in acte.( practic eu consider ca am stabilit un pret pe un bun care nu il primesc) Mai Gaseste tot banca ceva nereguli in actele vanzatorului, fapt ce ma duce la OPRIREA acestei tranzactii. Acum Intrebare? Cum se stabileste Vina? As dori sa stiu daca am si drepturi. Ca VINA o STIU NU trebuia sa semnez acel precontract. Multumesc !! Imi cer scuze daca am facut greseli de scriere sau de exprimare.
Ultima modificare: Duminică, 21 Mai 2017
micro40, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ionita Loredana Avocat , Avocat 09:48, 20 Iulie 2017
micro40 a scris:
( practic eu consider ca am stabilit un pret pe un bun care nu il primesc)

Bun, am inteles povestea. Acum, "bun care nu il primesc" (adica terenul de langa apartament) este trecut in precontractul acela sau nu? Pentru ca daca nu este trecut in precontract atunci nu se poate spune si nu reiese ca v-ati inteles inclusiv asupra lui.


micro40 a scris:
Mai Gaseste tot banca ceva nereguli in actele vanzatorului, fapt ce ma duce la OPRIREA acestei tranzactii.

Ce nereguli? In situatia dvs., orice amanunt conteaza. Poate chiar in "ceva nereguli" gasite de banca sta salvarea dvs.
Apartamentul este la Parter. proprietarul detine la subsol inca 2 camere pentru care are acte de proprietate dar nu pe acelas contract cu apartamentul Pretul a fost stabilit pentru tot spatiul Apartament + spatiul de la subsol . Acum banca imi spune ca eu la notar trebuie sa platesc 2 tranzactii una pentru apartament si alta pentru spatiul de la subsol.Acest lucru nu exista scris in precontract.
Stati un pic, in primul mesaj scriati despre "teren de langa apartament", acum spuneti ceva despre "2 camere" de la subsol. Mai mult "banca va spune" ce trebuie sa platiti dvs la notar? Si probabil notarul va spune cat este dobanda la banca ...

Despre ce vorbim? Si care este problema dvs de fapt?
Daca banca a gasit nereguli ar trebui sa se anuleze totul. Nu este vina dumneavoastra. Mai curand este a celui care vinde care are probleme.
Trebuie vazut punctul de vedere scris al bancii daca accepta sau nu imobilul ca garantie.
Trebuie vazut contractul dv. si cerut musai un exemplar de la partile celelalte. Vazut intre cine e si cine semneaza etc.
Trebuie vazut ce ati incheiat, la ce anume v-ati inteles.

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Tranzactie imobiliara cornel_badea cornel_badea Buna ziua, As avea si au o problema la care daca se poate sa-mi dati cateva lamuriri. - S-a facut un antecontract de vanzare cumparare pentru un ... (vezi toată discuția)
Comision agentie imobiliara iuliasimi iuliasimi Am semnat un precontract pentru cumparare apartament la o agentie, insa comisionul \\"negociat\\" de 1,5% urma sa-l platesc ulterior. Data limita de incheiere ... (vezi toată discuția)