avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... precontract vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

precontract vanzare cumparare imobil

am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta;
intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract /antecontrat la
un notar , prin care sa dau avans 2000 eur vanzatorului +comisionul agentiei;
cat de riscant este sa fac asta, in situatia in care nu au cadastru si intabularea inca si nu pot sa stiu daca sunt probleme cu actele;
pe de o parte agentia imobiliara nu vrea sa astepte pana ies actele pt ca sunt grabiti sa faca acest precontract;
de de alta parte , daca nu fac precontratul si nu le dau avansul e posibil sa pierd acest imobil ;
ce ma sfatuiti??
multumesc,
Cel mai recent răspuns: si_monee , utilizator 13:59, 21 Iulie 2012
Poti face un antecontract de vanzare/cumparare in care sa prevezi printre clauzele contractuale ca pana la o anumita data vanzatorul sa faca cadastru si intabularea imobilului, in caz contrar sa fie obligati la restituirea sumei data ca avans.
Poate unul dintre colegii mei de pe forum te pot ajuta cu un astfel de model de antecontract.
ANTECONTRACT DE VÂNZARE-CUMPÃRARE

Intervenit astăzi ........ între:


1. ...................- cetăţean român, sex ...., născut la data de .......... în localitatea ........., fiul lui ....... şi al ....., domiciliat în ........., str. .............. nr...., identificat cu BI seria ... nr....... eliberat de Secţia ... Poliţie la data de ....., având cod numeric personal......, în calitate de vanzator şi


2. ...................- cetăţean român, sex ...., născut la data de .......... în localitatea ........., fiul lui ....... şi al ....., domiciliat în ........., str. .............. nr...., identificat cu BI seria ... nr....... eliberat de Secţia ... Poliţie la data de ....., având cod numeric personal........, în calitate de cumparator.


OBLIGATIILE PARTILOR



1. Subsemnatul vanzator ma oblig sa vand cumparatorului imobilul situat in...compus din...camere, ...dependinte si teren in suprafata de .....cu vecinatatile............la N, ........la S, .........la E si ............la V, imobil pe care il detin in baza actului........( contract de vanzare-cumparare, donatie, certificat de mostenitor etc) autentificat sub nr. ... din ... si il stapanesc netulburat de la data dobandirii.


2. Cumparatorul intra de drept si de fapt in posesia imobilului la data autentificarii actului de vanzare-cmparare, data de la care vanzatorul nu mai are nici un drept asupra imobilului vandut.

3. Taxele de vanzare-cumparare cad in sarcina cumparatorului ( sau a ambilor etc).

4. Partile se vor prezenta pentru incheierea actului autentic la data.....la Biroul Notarial......, data la care vanzatorul va avea asupra sa toate actele necesare.

5. Vanzatorul raspunde pentru evictiune, totala sau partiala.

PRETUL

Pretul vanzarii este de..........lei, suma care se achita astfel:

1. avans astazi, la data incheierii prezentului contract, in suma de ........lei;

2. restul de suma la data autentificarii.

SANCTIUNI

1. Daca vanzatorul revine asupra vanzarii este obligat sa restituie cumparatorului de doua ori suma platita ca avans;

2. In situatia in care cumparatorul se razgandest sau nu respecta temenul, va pierde avansul platit.

CADRU JURIDIC

Acestui act ii sunt aplicabile dispozitiile art. 969 si urmatoarele din Codul Civil.

Prezentul contract a fost incheiat astazi........... in localitatea................., in ........exemplare, cate unul pentru fiecare parte, toate originale.

Vanzator,

Cumparator,










~ Conținut șters la cerere ~
am si eu o dilema cu acest precontract.Eu sunt vinzatorul si am facut un precontract dar scrisa cu mana in care am primit un avans de 1000 eu.In precontractul acesta nu a fost trecut un termen,cam cat ar trebui sa astept pentru potentialul cumparator? am inteles ca si asa are o valoare de 30 de zile in cazuri de astea. nu sa trecut nici un nr de bulitin or cod numeric al cumparatorului ,doar al meu si al martorului. ar trebui sami fie frica ca e o capcana al mafiei imobiliarei? Mieste teama si nu am incredere in persoana respectiva si nici de notarul public la cine va vrea sa facem finalizarea cintractului .Unde si cum as putea afla daca nu are legatura cu mafia imobiliara din Oradea?
Va multumesc pt orice ajutor si sfat.
E bine sa consultati un avocat intr-un mediu privat.
Era si mai bine sa consultati un avocat inainte de semnarea oricarui inscris.
Daca vreti sa aflati despre mafia imobiliara apelati la un detectiv particular.
Pretul vanzarii este trecut in antecontract ?
Daca nu scrie in antecontract termenul la care se va face vanzarea e greu de spus.Cred ca trebuie sa ajungeti la instanta.
Daca e vorba de mafie imobiliara e mai bine sa consultati un avocat strain de Oradea.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Nerespectare precontract vanzare-cumparare apartament nou dia_styl dia_styl Buna ziua tuturor, Am o problema legata de achizitionarea unui apartament nou: In luna mai 2008 am gasit un apartament nou in Alba Iulia la pretul de ... (vezi toată discuția)