avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic

Buna ziua
va rog sa imi spuneti in ce cazuri pune consilierul juridic timbru sec si in ce cazuri stampila de atestare.
Pot sa imi fac un srl de consultanta generala si sa acord mai multor firme consultanta ca si consilier juridic sau doar firmei unde lucrez.
Multumesc
Consultanta juridica nu puteti oferi cu SRL. Puteti oferi consultanta generala - cod CAEN 7022, dar este diferita de consultanta juridica. Practic, societatea pe care vreti sa o infiintati nu poate oferi consultanta juridica: redactare cereri, reprezentare in instanta, etc..

Puteti oferi consultanta juridica doar societatii la care sunteti angajata.
Buna ziua
va multumesc pentru raspuns
Puteti sa va faceti o firma de consultanta generala la care va angajati dvs. in calitate de consilier juridic si, in cadrul serviciilor de consultant pe care firma le presteaza catre clientii sai, dvs., in calitate de angajat al firmei, puteti sa le oferiti sfaturi juridice. Nu ii puteti reprezenta, insa, in istanta, cu delegatia dvs.
Sfaturi juridice... Si in ce zona s-ar incadra aceste sfaturi? Raspunderea unde este?
E destul de simplu: in prestarea serviciilor societatea de consultanta primeste la randul sau consultanta de la propriul consilier juridic si o transmite ulterior clientului; zona e gri dar nu e nimic ilegalcat avreme consilierul juridic nu reprezinta clientul societatii in instanta sau oriunde altundeva, taind delegatie in acest sens. Restul se poate face pe baza de procura. Acum depinde si de ce vrea sa faca doamna consilier dar daca vrea sa inregistreze societati comerciale la registru, de exemplu, poate face asta si pe baza de procura.
@ Company Advising, vad ca dvs. sunteti o astfel de companie si oferiti servicii juridice prin consilieri juridici si avocati desi acest lucru este ilegal (a se vedea Decizia ICCJ in acest sens) :)
Ultima modificare: Vineri, 26 Mai 2017
Irina Pricop, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Pot sa ma angajez la firma mea? scorus69 scorus69 va rog sa mi raspunde ti am terminat facultatea de drept anul trecut. In prezent am un SRL in care sunt asociat unic si administrator cu cod caen consultanta ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta AnnaM AnnaM De putin timp sunt angajata ca si consilier juridic (nu sunt inscrisa la ccj). Pentru prima data, trebuie sa reprezint societatea in instanta, deoarece, am ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar ContSters40598 ContSters40598 Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? ... (vezi toată discuția)