avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Consilier juridic stagiar
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Consilier juridic stagiar

Imi puteti spune va rog, ce poate face un consilier juridic stagiar? Poate asigura reprezentarea in instanta a pers. fizice si juridice pe baza de contract? Poate participa la up a acestor persoane? Poate incheia singur contracte cu aceste persoane?

Care este cotizatia care se plateste la CCJ pt un consilier jur. stagiar ?
Ce alte taxe mai trebuie sa platesca pt a se inscrie la CCJ ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 00:28, 4 Decembrie 2008
Pentru a vedea ce drepturi obligatii si mai ales ce incompatibilitati legate de exercitarea acestei profesii aveti trebuie sa cititi Legea nr. 513/2004 privind consilierii juridici si Statutul acetei profesiii unde gasiti si raspunsurile pentru taxele la care faceti referire.
Consilierul juridic stagiar poate pune concluzii la judecatorie si la tribunale ca instanta de fond, la organele de urmarire penala, precum si la celelalte organe administrative cu atributii jurisdictionale.
Drepturile si obligatiile consilierului juridic stagiar sunt cele prevazute in actul de numire sau in contractul de munca, inclusiv toate celelalte drepturi ale functiei, pe perioada stagiului.
Multumesc elis.
@top dan: legea 514/2003.

Inteleg ca pentru inscrierea in CCJ nu se da examen.
Dupa perioada de stagiu se da examenul de definitivat.
consilierul juridic stagiar, poate pune concluzii la instantele de fond, organe de urmarire penala si la celelalte organe administrative cu atributii jurisdictionale.
Consilierul juridic, in conformitate cu dispozitiile lg. 514/2003, reprezinta (in baza delegatiei de reprezentare juridica)numai persoanele juridice. Consilierul juridic poate reprezenta o persoana fizica, numai in baza unei procuri speciale, autentificata de un notar public, cf. art 67 - 72 C. pr. civ.
Ok, deci consilierul jur. poate reprezenta si alta persoana juridica decat cea la care este angajat?
Daca da, in baza carui act?
:coffee:

Alte discuții în legătură

Ma inscriu in asociatia cons jur sau in uniunea colegiilor cons jur? ContSters73118 ContSters73118 Buna. Sper sa nu vi se para o intrebare stupida, ceea ce am sa va intreb in urmatoarele rinduri. Sint angajata ca c j la un birou notarial din Bacau(mi s-a ... (vezi toată discuția)
Inscriere pentru definitivat in ccj etta etta Vreau sa ma inscriu in UCCJ pentru a-mi da definitivatul. Are vreo importanta daca am domiciliu intr-un anumit oras si lucrez in alt oras? Precizez ca cele ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic stagiar grumette40 grumette40 Urmează să termin facultatea în luna iulie şi aş dori să devin consilier juridic . Îmi poate cineva explica paşii pe care trebuie să ... (vezi toată discuția)