Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

mai pot recupera debitul?

daca facturile pe care trebuia sa le incasez s-au prescris mai exista vreo posibilitate de a recupera banii? pe dreptul comun sau alta modalitate?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: utc , utilizator 16:28, 23 Septembrie 2009
Andrei T a scris:

daca facturile pe care trebuia sa le incasez s-au prescris mai exista vreo posibilitate de a recupera banii?

Daca exista inca relatii comerciale intre firma Dvs. si debitor puteti conditiona executarea contractului de catre Dvs. de plata facturilor restante.
Dar atentie! Aveti nevoie de mult tact pentru a nu determina rezilierea contractului. In conditiile astea de criza orice client este important...

Sau in situatia in care nu mai aveti relatii comerciale cu debitorul puteti incerca sa reluati aceste relatii si sa ii prezentati perspectiva unei colaborari avantajoase cu conditia achitarii debitului restant.
Cred ca suna cam idealist aceasta varianta, dar daca debitorul Dvs. nu este tzepar de meserie ar putea functiona...
Puteti incerca ceva mult mai usor, dar fara vreun rezultat garantat. Trimiteti-le o notificare cu privire la debitele cu care figureaza la dumneavoastra si mentionati ca solicitati raspuns in scris cu privire la modul si termenele in care intentioneaza sa le achite. Scopul nu e sa va spuna "da, platim maine", ci sa isi recunoasca datoria. Chiar daca va raspund ca nu au bani sau mai stiu eu ce, tot recunoastere valoreaza ;). Doar lipsa unui raspuns sau respingerea expresa a datoriei v-ar dezavantaja.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
Exista plati partiale?
Extras de cont la sfarsitul anului 2008?
daca nu de transmis un extras prin care solicitati sa confirme soldul la sfarsitul anului 2008. cred ca ar fi bine un extras.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2009
utc, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit restant - executare silita, soluție evitare, consecințe marina79 marina79 Bună seara, Sper să mă puteți ajuta cu o soluție pentru problema cu care mă confrunt. Acum aproximativ 5 ani, în urma unui divorț ... (vezi toată discuția)
Prescriptia comerciala Andrei T Andrei T creantele comerciale se prescriu in 3 ani. am o factura emisa in data de 21.08.2006 scadenta in 21.09.2006. acesta factura s-a prescris? care este data la care ... (vezi toată discuția)
Notificare de cesiune jenica P jenica P Buna! Am primit o notificare de cesiune de la o firma care a preluat creantele unei firme de telefonie mobila. Ideea e ca am avut o factura in valoare de vreo ... (vezi toată discuția)