avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Contract inchiriere imobil
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Contract inchiriere imobil

De 8 luni stau in chirie cu prietenul meu intr-un apartament. Proprietara ne-a anuntat ca in luna iulie va veni un nepot de-al dumneaiei sa stea 2 saptamani la noi, precizand ca a mai stat in dormitorul nostru si ca acolo va sta. Ii este permis sa faca asa ceva atata timp cat avem un contract de inchiriere incheiat? Precizez ca noi nu suntem de acord cu ceea ce vrea sa faca. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 11:05, 6 Iunie 2017
Atata timp cat exista incheiat un contract de inchiriere si inregistrat conform prevederilor legale proprietarul nu are dreptul sa aduca alte persoane in locuinta inchiriata, chiar daca sunt neamuri de gradul 1.

Art. 1789-NCC

Asigurarea folosinţei

Locatorul este obligat să întreprindă tot ceea ce este necesar pentru a asigura în mod constant locatarului folosinţa liniştită şi utilă a bunului, fiind dator să se abţină de la orice fapt care ar împiedica, diminua sau stânjeni o asemenea folosinţă.

Drepturile si obligatii proprietarului si chiriasului le regasiti aici
www.avocatnet.ro/content/art...

Multumesc mult! Si in cazul in casa ar apela la forta de constrangere? Ce penalizari ar suferi?
La ce fel de constrangeri faceti referire ?
Atat timp cat locatorul a inteles sa acorde pentru inchiriere spatiu de locuit,legal-in interiorul termenului de inchiriere nu poate avea pretentia restrictionarii dreptului lde folosinta a spatiului de catre locatar,nu are dreptul sa introduca persoana care sa locuiasca provizoriu
Cum adica sa apeleze la "forta de constrangere"?
Sesizati politia!
Puteti sa il dati in judecata pentru nerespectarea clauzelor contractului si sa ii solicitati daune interese sa i se molesheasca fortza.
Ma refeream la faptul ca ma voi trezi cu domnul respectiv deja instalat in casa . Din cate stiu cand locatorul preda un imobil locatarului trebuie sa predea si toate cheile pentru ca nu are voie sa patrunda in imobil fara acordul nostru. Mai precizez ca apartamentul este cu 3 camere, in contract este mentionata inchirierea intregului imobil, iar acum ea spune ca avem dreptul la 2 camere pentru ca o camera a lasat-o libera pentru rude. Multumesc

Alte discuții în legătură

Dreptul proprietarului in contractul de locatiune luissiana luissiana este stipulat expres in vreun act normat daca proprietarul are/ sau nu are dreptul de acces in imobilul inchiriat? (mai exact daca poate pastra o cheie si care ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere a locuintei netcupeter netcupeter Buna ziua, Am cateva nelamuriri legate de intocmirea unui contract de inchiriere. In \\"Legea privind inchirierea locuintelor si reglementarea raporturilor ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, mai jos va prezint un contract de inchiriere si va ... anicagrecu anicagrecu Buna ziua, Mai jos va prezint un contract de inchiriere si va solicit parerea, unele articolo par abuzive, este ok de semnat? Multumesc CONTRACT DE ... (vezi toată discuția)