avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca

Buna seara. Daca am 22 de angajati din care 2 au contractul suspendat pentru crestere copil este nevoie sa fac contract colectiv de munca?sau se incadreaza ca si 20 de salariati? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 7 Iunie 2017
Nu a fost prevazuta niciodata obligativitatea incheierii ccm la nivel de unitate ... Codul muncii (art.229 alin.2) si Legea nr.62/2011 (art.129 alin.1) prevad ca, negocierea colectiva la nivel de unitate este obligatorie, cu exceptia cazului in care angajatorul are incadrati mai putin de 21 de salariati.

In speta, avand in vedere ca aveti 22 de salariati , chiar daca 2 au c.i.m. suspendat , sunteti obligat sa începeti negocierea contractului colectiv de muncă.

Contractul colectiv de muncă: Este acesta obligatoriu pentru angajatori?

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca rambela rambela O societate comerciala cu capital de stat avand peste 100 de angajati , fara contract colectiv de munca.Este normal ? Ce este de facut ? (vezi toată discuția)
Contract colectiv de munca Melidna12 Melidna12 este adevarat ca nu mai este obligatoriu contractul colectov de munca la nivel de societate cu mai mult de 21 de angajati? Am citit codul muncii unde spune ... (vezi toată discuția)
Contractul colectiv de munca anastasia14 anastasia14 Buna ziua, Daca avem mai mult de 21 angajati, mai este obligatoriu sa intocmim contract colectiv de munca? Va multumesc. (vezi toată discuția)