avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consemnare la domiciliu mediu privat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consemnare la domiciliu mediu privat

Buna ziua,

Prin rotatie se doreste ca angajatii unei comapanii private, (care nu activeaza in domeniu de foc continuu), sa fie consemnati la domiciliu, pentru a avea permanenta la serviciile de intretinere. Codul muncii nu prevede o asemenea situatie, ma puteti ajuta, va rog, cu un sfat in ceea ce priveste legalitatea unei astfel de cerinte dar si ce obligatii revin angajatorului?
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:48, 8 Iunie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art.20 alin.1 C.mun., in afara clauzelor esenţiale prevăzute la art. 17, între părţi pot fi negociate şi cuprinse în contractul individual de muncă şi alte clauze specifice.

De exemplu, poate fi folosită o clauză facultativă la contractul individual de muncă, respectiv clauza de restricţie a timpului liber. Clauza poate fi caracterizată prin rămânerea angajatului la dispoziţia angajatorului după programul normal de lucru pentru o anumită durată de timp, având obligaţia ca în această perioadă să răspundă solicitărilor şi să le rezolve, de regulă, în schimbul unui spor la salariu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze contract munca ramonaf ramonaf va rog sa mi spuneti ce clauze as putea pune in contractul meu de munca...functia de economist...care sa fie in avantajul meu...si de ce fel de clauze sa ma ... (vezi toată discuția)
Consemnare la domiciliu panzarumitica panzarumitica conducerea unei societati a hotarat ca parte din personal prin rotatie sa fie consemnat la domiciliu, pentru a avea la cine apela in situatii neprevazute cand ... (vezi toată discuția)
Dsponibilizare si dreptul la compensatie mirela tuleu mirela tuleu Buna ziua, va rog spuneti-mi daca angajatorul mai este obligat prin lege sa asigure minim 1 salariu compensatoriu pentru salariatii disponibilizati(CCMUN 2010 ... (vezi toată discuția)