avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauze contract munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauze contract munca

va rog sa mi spuneti ce clauze as putea pune in contractul meu de munca...functia de economist...care sa fie in avantajul meu...si de ce fel de clauze sa ma feresc...
astept cu nerabdare raspunsurile
merci
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:06, 2 August 2012
Clauzele unui c.i.m. se negociaza cu angajatorul... in principal , se pot insera in c.i.m.:
- clauze reglementate în Codul muncii
- clauze nereglementate în Codul muncii.

Conform art. 20 alin. 1 C.mun. , în afara clauzelor esenţiale prevăzute în art. 17, între părţi pot fi negociate şi cuprinse în contractul individual de muncă (adică în cuprinsul concret al unui anumit contract) şi alte drepturi şi obligaţii prin clauze considerate specifice. Conform art. 20 alin. 2 sunt clauze specifice, fără ca enumerarea să fie limitativă:
- clauza cu privire la formarea profesională,
- clauza de neconcurenţă;
- clauza de mobilitate;
- clauza de confidenţialitate

De asemenea, clauzele facultative din contractului individual de muncă nu pot fi enumerate exhaustiv, atât timp cât, în baza principiilor generale de drept, părţile pot negocia orice clauză care nu contravine prevederilor imperative ale legii şi bunelor moravuri.
MULTUMESC DE RASPUNS
dar tot confuza sunt.....ce clauze ma avantajeaza...de ce clauze tb sa ma feresc...
am specificat in mod expres si functa pe care o voi ocupa in sferant ca voi primi un raspuns personalzat..dc ii pot spune asa
Nu se poate primi un raspuns personalizat pentru o anumita functie ... clauzele se negociaza .. eu v-am explicat ce clauze pot fi incluse in c.i.m. ... sunt multe aspecte de care trebuie sa tineti seama la incheierea unui c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauze specifice ale cim Emanuela N. Emanuela N. Buna ziua! Imi poate spune cineva care sunt clauzele specifice ale CIM, altele decat cele prevazute de Codul Muncii. Singura clauza pe care am reusit sa o ... (vezi toată discuția)
Clauza contact de munca radu587 radu587 Acum m-am angajat la o noua firma si in contractul meu de munca este o clauza: Dupa incetarea contractului de munca, pe o perioada de doi ani, salariatul se ... (vezi toată discuția)
Drept civil - codul muncii, neplata timp de preaviz a.mircea a.mircea Buna dimineata, sunt un tanar a carei prietena si-a dat demisia cu acordul partilor si un preaviz de 15 zile. Firma respectiva nu doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)