avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Penalizari intretinere la o datorie achitata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Penalizari intretinere la o datorie achitata

Buna ziua,
La noi la bloc s-a schimbat administratia.
Inainte de schimbarea conducerii, am achitat suma de 4052 lei (partial din datoria pe care o acumulasem).
Cand s-au afisat noile liste, aceasta suma achitata de mine (pentru care am chitanta) nu a fost scazuta din datoria totala. La aceasta suma si la inca 2000 lei restanti s-au calculat si penalizari, in valoare de 297,85 lei si 351,77 lei.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru ca administratia noua sa imi scada suma achitata (ei spun ca vechea administratie nu a inregistrat in registrul de casa aceasta chitanta, si asta inseamna ca aceasta chitanta este falsa) si daca este calculat corect penalizarile.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:46, 13 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns!
Am facut asta, am prezentat chitanta si mi-au spus ca e falsa, ca nu este inregistrata in registrul de casa de vechea conducere.
Va rog sa ma invatati ce trebuie sa fac in aceste conditii!
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
Georgianatarlungeanu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Chitanta este scrisa de mana sau editata la calculator?

2. Chitanta are numar, data si stampila?

3. Numarul este scris de mana sau prin stampilare/tiparire?

4. Care sunt motivele pentru care noul administrator afirma ca chitanta ar fi falsa?

5. Mai aveti si alte chitante completate si semnate de fostul administrator care sa dovedeasca ca scrisul si semnatura sunt asemanatoare?

6. Ati discutat cu cel care intocmit chitanta si a incasat banii si cu presedintele in functie la data incasarii cu privire la afirmatiile noului administrator , ce v-au spus?

Solicitati presedintelui sa va prezinte registrul de casa si chitantele consecutive emise inaintea si dupa nr. chitantei dvs., de ex. chitanta dvs are nr. 1245, sa va prezinte chitantele 1244, 1245, 1246.

Daca nu a fost inregistrata in registrul de casa este posibil ca suma sa fi fost insusita de administrator sau si alte persoane, eventual presedintele.

In acest caz trebuie sa faceti plangere penala la parchet impotriva administratorului, presedintelui si comitetului executiv (sunt responsabili pentru verificarea incasarilor) in functie la data incasarii sumei in cauza si se va dispune efectuarea unei expertize grafologice de catre procuror.

Articolul 30-L230/2007
(1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
f) supravegheaza desfasurarea tuturor activitatilor din cadrul asociatiei de proprietari, in mod special situatia incasarilor si platilor lunare;
Ultima modificare: Luni, 12 Iunie 2017
cyan, moderator
Multumesc!
Am revenit.
Chitanta are numar, este scrisa de mana (la fel ca toate celelalte de pana acum), semnata si stampilata de vechiul administrator, care atunci era in functie.
Chitanta a fost emisa pe data de 20.04 2017, iar la inceput de mai s-a schimbat administratia.
Noua administratie a preluat doar registrul de casa, in care nu era inregistrata chitanta mea. Cu acelasi numar, apare o alta chitanta cu o valoare mica (dar aceasta chitanta nu exista, deoarece din chitantier, ambele exemplare ale chitantei lipsesc).
Am cerut copii dupa chitantele consecutive, dar nu le-am primit.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a mi se scadea suma achitata!
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 11 Iulie 2017
Georgianatarlungeanu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum deosebim o chitanta reala de una "in alb" ? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca pe chitanta eliberata de administrator trebuie sa fie tiparite seria si numarul chitantei? El scrie cu pixul ... (vezi toată discuția)
Chitantiere personalizate pentru incasarea banilor lucian1956 lucian1956 Buna ziua, Va prezint o situatie: A fost adunarea generala a asociatiei de proprietari. Au hotarat sa foloseasca serviciile unei firme pentru probleme de ... (vezi toată discuția)
Plata intretinerii la furnizor nathaly nathaly Sunt un locatar de pe aceeasi scara cu unul din utilizatorii de pe forum.Intrebarea mea este : mai multi locatari de pe aceeasi scara,putem plati facturile de ... (vezi toată discuția)