avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Chitantiere personalizate pentru incasarea banilor
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Chitantiere personalizate pentru incasarea banilor

Buna ziua,
Va prezint o situatie:
A fost adunarea generala a asociatiei de proprietari. Au hotarat sa foloseasca serviciile unei firme pentru probleme de administratie (incasari bani, reparatii, etc.). Aceasta firma foloseste pentru incasarea contravalorii cotelor de intretinere chitante executate pe calculator (format A5, fara numar, serie, stampila). Vechea administratie folosea chitantiere personalizate care erau comandate la o tipografie.
Intrebare:
Este vreo lege care sa permita folosirea altor chitante decat cele personalizate pentru incasarea banilor (la adminstratiile de bloc) sau care este legea care obliga la folosirea chitantelor personalizate - sa-i comunic administratorului, probabil nu stie.
Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:51, 11 Aprilie 2014
Nu mai e obligatorie folosirea chitantelor personalizate. Datele pot fi completate si de mana sau chiar se poate confectiona o stampila care se pune pe fiecare exemplar. Pot fi si tiparite dar sa se asigure numerotarea si sa contina toate informatiile cerute de legislatie.
Chiar daca nu mai este obligatorie folosirea chitantierelor personalizate, eu recomand acest lucru in continuare pentru ca marea majoritate a populatiei este neinformata si reticenta la schimbari. Si ultimul lucru de care are nevoie un administrator / casier este un Gica contra care le stie pe toate si umple blocul cu informatia ca nu sunt bune chitantele si fura ala banii.

Noi, la blocurile administrate folosim chitantiere in 3 exemplare si exemplarul rosu il atasam la dosarul lunar cu acte. Transparent si fara batai de cap.
@lucian1956

Daca sunt imprimate pe chitanta datele asociatiei si aveti si semnatura casierului, este in regula. Nu trebuie stampila, dar de numerotat ar trebui pentru o buna evidenta a incasarilor, mai putin necesara pentru dv., cat mai ales pentru asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chitantiere personalizate teo30967 teo30967 imi puteti spune va rog daca chitantierele cu care se incaseaza intretinerile trebuie sa fie personalizate ? as vrea daca se poate articolul din lege unde ... (vezi toată discuția)
Chitantiere obligatorii pentru asociatiile de proprietari liliana_balan liliana_balan Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Sunt administrator/ contabil/casier la o asociatie de proprietari. Chitantele emise trebuie sa cuprinda in mod ... (vezi toată discuția)
Situatie incasari cote intretinere akadea akadea va prezint o situatie pe care o intalnesc si sunt in cautarea unor opinii despre cum ar trebui procedat. in urma demiterii administratorului asociatiei, se ... (vezi toată discuția)