avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 153 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa poluare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa poluare

La inmatricularea unui autoturism in 2016 Fiscul mi-a perceput o taxa de 4500 lei. Cum pot sa o recuperez ?
Cel mai recent răspuns: deliasfarlea , utilizator 09:20, 22 Iunie 2017
Trebuie sa actionati in instanta ANAF in vederea recuperarii taxei, dar si a dobanzii de la data platii efective.
Inainte de a inainta actiunea in instanta, trebuie parcursa procedura prealabila obligatorie
Dupa ce veti castiga in instanta va trebui sa va adresati ANAF cu rugamintea respectuoasa de a binevoi sa aplice legea si sa va plateasca sumele castigate in instanta. Plata vi se va face apoi intr-un termen liber stabilit de ANAF. Contrar normelor europene si legilor in vigoare nu puteti executa silit hotararea si in general nu puteti face nimic decat sa cereti.
Conform deciziei ICCJ nr.24/14.11.2011 publicata in Monitorul Oficial nr.1/03.01.2012, partea I, procedura prealabila nu este obligatorie. (RIL admis ).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto...alte reguli ? gigelas gigelas Buna seara, Stie cineva ,sigur, daca taxa auto se restituie integral,ori acum se restituie partial, dupa un alt calcul ? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Procedura prealabila restituire taxa poluare gigelas gigelas Buna seara, Va rog,sa-mi spuna si mie cineva,daca mai este nevoie de parcurgerea procedurii prealabile (cu AFP ) in cazul cererii de restituire a taxei de ... (vezi toată discuția)
Restituire taxã pt. auto nou înmatriculat în luna mai 2008 ene claudiu ene claudiu Am cumpărat un autoturism nou în luna mai 2008. Pot solicita restituirea taxei de primă înmatriculare ? În caz afirmativ, care este procedura ? Vă ... (vezi toată discuția)