avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita - prescriere
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita - prescriere

Buna,

In 2007 am contractat un imprumut pe zece ani. In 2009 am incetat platile din lipsa unui loc de munca. In martie 2010 sa cesionat creanta catre Kruk care in mai 2017 a cerut executare silita.
Pot ataca executarea ca prescrisa?

Inca nu am primit somatia acasa desi la banci adresele au ajuns de o saptamana, este normal asta?
Cel mai recent răspuns: maghici2017 , utilizator 21:39, 22 Iunie 2017
Prescrisa nu este, era prescrisa daca treceau trei ani intre data declararii scadentei anticipate a creditului (data incetarii platilor de catre dvs) si data inceperii executarii silite.
Executarea poate fi insa perimata daca au trecut 6 luni intre acte succesive de executare. Pot exista nereguli si cu cesiunea catre KRUK, sau eventuale clauze abuzive din contractul de credit.
In ceea ce priveste a doua intrebare: Se poate infiinta poprire pe conturi fara sa primiti acasa somatia.
Fiti atent insa ca aveti 15 zile de cand a fost infiintata poprirea pentru a introduce contestatie la executare in instanta.
Pai puteau vinde creditul fara sa fie declarat scadent anticipat? nu cred.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut bancar - imposibilitate plata sumer2013 sumer2013 Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca ... (vezi toată discuția)
Cererea de investire cu formula executorie a unui contract de credit ancaho ancaho Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu privire la o contestatie la executare. Nu stiu sigur daca dreptul de a cere executarea silita a unui contract de credit s-a ... (vezi toată discuția)
Imprumut de nevoie personale vrl112 vrl112 Buna ziua , in 2012 am facut un imprumut in banca de nevoi personale , am platit cam 6 luni-12 luni, cam asa , si dupa am plecat din tara , Am revenit in 2017 ... (vezi toată discuția)