avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Imprumut bancar - imposibilitate plata
Discuție deschisă în Executare silită

Imprumut bancar - imposibilitate plata

Dupa ce miam pierdut locul de munca in ianuarie 2009 am incetat sa mai platesc si ratele pe care le aveam la un credit bancar. In acel an am primit de la banca doar o notificare. In ianuarie 2010 am primit prima notificare de la o firma de recuperari.
Ceea ce vreau sa stiu este urmatorul lucru: acum suntem in iulie 2013; perioada in care creditul putea sa fie declarat "anticipat" a fost in cursul anului2009. Deci au trecut aproape 4 ani de zile. In ianuarie 2010, cand am primit prima notificare de la compania de recuperari, posibil au vandut contractul de credit acestei frme de recuperari; din timp in timp am mai primit simple scrisori (fara cofirmare de primire) de la ei prin care ma informau despre creditul restant. Din ianuarie 2010 au trecut iar mai mult de 3.5 ani. Creditul nu este deja prescris? Si daca poate fi considerat prescris atunci o incercare de executare silita ar trebui sa fie nula. Sau gresesc?
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 09:12, 16 Iulie 2013
Termenul de 3 ani pt calculul prescritiei curge de la data declararii scadentei anticipate a creditului.
Scrisorile pe care le-ati primit periodic nu intrerup termenul de prescriptie. O eventuala plata din partea dvs ar fi avut acest efect sau o incepere a executarii silite.

Este posibil ca in sperta dvs nici sa nu existe contract de cesiune intre banca si firma de recuperari, o eventuala cesiune trebuia - in principiu - sa va fi fost comunicata si dvs.
Sa inteleg ca, chiar daca banca a vandut datoria mea in ianuarie 2010, prin faptul ca acea firma nu a intreprins nici o actiune de recuperare, deja trecand 3.5 ani, datoria sa prescris, da?
Da, daca s-a vandut in ianuarie 2010, dreptul lor de a va executa silit e prescris. Nu puteau cesiona fara sa fie scadent. Frima de recuperari este un SRL si nu poate gestiona un contract de credit, ci doar creante.
am vazut o sugestie care facea referire la "termenul de prescriptie incepe de la data ultimei rate care trebuia platita". Dar asta presupun ca era in cazul in care banca ma actiona in instanta, si nu cum e in cazul unei firme care a cumparat datoria si care, cum a spus domnul de mai sus, "nu poate gestiona un contract de credit. Sau fraza de mai sus "termenul de presprictie..." nici nu e valida din start. Ci se ia in considerare doar data la care era scadenta?
termenul de prescriptie incepe sa curga la data scadentei fiecarei rate, sunt termene separate. Doar daca se declara scadenta anticipata, avem un singur termen, care incepe sa curga la data declararii. Cesiunea nu putea fi facuta decat cu credit scadent anticipat, deci... daca e cesionat, e scadent anticipatt, cel tarziu la data cesiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada prescriptie marysimo marysimo In februarie 2010 am inteles ca banca la care am contractat un credit pentru nevoi personale a vandut creditul unei firme de recuperari. Pana in prezent, timp ... (vezi toată discuția)
Credit bancar - prescriptie marysimo marysimo Buna, In decembrie 2007 am incheiat un credit bancar pe 10 ani. In 2009 am platit ultima rata cand am ramas fara loc de munca. In ianuarie 2010 am primit ... (vezi toată discuția)
Prescriptie credit sumer2013 sumer2013 In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale. In martie 2009 dupa pierderea locului de munca am platit ultima rata lunara. In februarie 2010 am ... (vezi toată discuția)