avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort din culpa comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort din culpa comuna

buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: " sa desfaceti casatoria din culpa comuna" ? va multumesc
Cel mai recent răspuns: cris_deo , utilizator 20:55, 25 Septembrie 2009
Desigur, dvs. puteti cere desfacerea casatoriei din culpa comuna, in calitate de reclamant. Ulterior introducerii cererii dvs. , i se va da dreptul si paratei sa introduca actiune de divort , prin intermediul cererii reconventionale, cerere in care si ea va invoca propriile motive de divort.
as dori un art pe care sa-l invoc in acest sens pt actiune va multumesc din suflet
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
cris_deo, utilizator
puteti face acest lucru in calitate de pirit(a) prin intermediul cererii reconventionale. succes!=D>
Cererea reconventionala este actiunea care poate fi promovata de parat in cursul unui proces civil si prin care formuleaza pretentii impotriva reclamantului, in legatura cu cererea sau mijloacele de aparare ale acestuia.Plecand de la aceasta definitie si avand in vedere materia divortului, putem retine ca sotul parat poate cere si el desfacerea casatoriei prin divort in conditiile stabilite de art.608-610 CODUL DE PROCEDURA CIVILA .
Puteti cere deci desfacerea casatoriei din culpa comuna , chiar daca reclamantul a cerut desfacerea casatoriei din vina reclamantului.
situatia e in felul urmator: eu sunt cel care deschide actiune de divort si as vrea ca sa fie din culpa comuna pt. ca in cazul in care instanta imi va gasi si mie vre-o vina in destramarea relatiei sa nu imi respinga actiunea . si as dori sa stiu ce art. pot invoca pt culpa comuna. va multumesc

Alte discuții în legătură

Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa ContSters257745 ContSters257745 Buna ziua, Ce diferenta este intre un divort din culpa comuna si unul din culpa sotului reclamat? Adulterul...simplu (adica fara parasirea domiciliului ... (vezi toată discuția)
Divort avantaje mirelba mirelba Buna ziua,as avea o intrebare:intr-un eventual proces de divort ar fi mai avantajat cel care depune primul actiunea sau nu are nici o relevanta? Sa astepte sa ... (vezi toată discuția)