avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura Spania
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura Spania

Bun gasit. Sora mea care este rezident in Spania i-a facut o procura generala mamei care locueste in Romania. Pentru a putea fi folosita trebuie sa contina apostila de la Haga sau este suficient dosarul cu procura de la notarul spaniol cu sigla acestuia? Va multumesc
In primul rand, pentru a putea sa fie folosita procura in Romania este nevoie ca aceasta sa fie in limba romana.
Si sunt 2 variante:
- ori sora dvs face procura la amdasada sau consulatul roman din Spania si atunci ea este in limba romana;
- ori face procura la un notar spaniol si apoi in tara o traduceti si o legalizati la un notar roman.
Rodica v-a sfatuit foarte corect . In varianta in care faceti procura la un notar in Spania , aceasta va trebui apostilata!
[ link extern ]

[ link extern ]
A treia varianta este sa o faceti in limba romana la un notar in Spania. Majoritatea notarilor fac asa ceva pentru ca ei nu legalizeaza decat semnatura nu si continutul imputernicirii!
Cu exceptia cazului in care imputernicirea este facuta direct in fata autoritatilor romane (consulat/ambasada) aveti nevoie si de apostila.
Da, varianta lui JH este cea mai ieftina si cea mai utila.
Procura este facuta la un notar in Spania, in limba spaniola. Noi am tradus-o la un traducator autorizai si am legalizat-o la notariat. Eu, aici in Romania, trebuie sa apostilez aceasta procura tradusa si legalizata? Pe de alta parte, daca suntem in Uniunea Europeana, mai este necesara aceasta apostila?

Alte discuții în legătură

Procura minor Nearlygoods Nearlygoods Salut asi dori sa plec in spania insotit de tata mama este acolo din cate stiu trebuie sa imi trimita procura de acolo aici asi dori sa stiu daca poate face ... (vezi toată discuția)
Procura in spania Bencipici Bencipici Daca ő persoana mergecla un notar in spania sí face ő procura,o imputerniceste pe mama sa sacse impace cu inculpat este valabil? Trebuie ő traducere ... (vezi toată discuția)
Cumparare prin procura daiaalexandru daiaalexandru Buna ziua , intentionez sa cumpar o garsoniera prin prima casa , dar am dubii in privinta actelor intrucat cel care vinde zice ca are o procura , ... (vezi toată discuția)