avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura Minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura Minor

Salut asi dori sa plec in spania insotit de tata mama este acolo din cate stiu trebuie sa imi trimita procura de acolo aici asi dori sa stiu daca poate face procura prin notar si daca da cum si unde o legalizeaza (pune apostila) am vazut multii care spun ca trebuie neaparat prin Consulatul de la Ambasada Spaniei , si daca merge prin notar cand mi-o trimite aici eu trebuie sa o traduc si sa pun apostila? astept raspuns daca se poate mai in detaliat va rog frumos
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 02:20, 12 August 2011
Daca trimite procura de acolo atunci va trebui sa o traduceti adaugandu-se apostila.
Declaratia mamei prin care isi exprima acordul cu privire la iesirea ta din tara poate fi autentificata fie la ambasada sau la unul dintre oficiile consulare romanesti acreditate in Spania (Madrid, Barcelona, Bilbao, Sevilla, Zaragoza, Castellon de la Plana, Almeria), fie la un notar spaniol - caz in care declaratia trebuie apoi aspostilata conform Conventiei de la Haga din 1961. Informatii privind obtinerea apostilei gasesti la acest link, in functie de provincia in care functioneaza notarul spaniol: [ link extern ] ).
In cuprinsul declaratiei mama trebuie sa mentioneze faptul ca vei iesi din tara insotit de tatal tau (cu datele voastre din pasapoarte sau cartile de identitate), perioada si scopul deplasarii, ruta urmata pana in statul de destinatie, daca urmeaza sa ramai in acolo in grija ei (mentionand adresa) sau daca te intorci insotit de tatal tau sau de altcineva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura de a parasi tara cu copilul sotul meu este plecat in spania iar eu cu copilul sunt in romania se poate ca el sa imi trimita procura din spania pentru a putea ca eu cu copilul sa ne la ... (vezi toată discuția)
Succesiune diane83 diane83 Buna ziua, Am nevoie de o parere avizata in urmatoarea situatie : Bunica a decedat in ianuarie 2004, si are un singur copil, pe tatal meu. ... (vezi toată discuția)
Legat de trecerea frontierei valenovaly valenovaly Bună ziua, am și eu o întrebare pentru dumneavoastră. Am un prieten din Ecuador, rezident in Spania, lucrează legal în Spania... și vrea ca de ... (vezi toată discuția)