avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... spor de periculozitate
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

spor de periculozitate

Buna ziua,
Ptr pers care desfasoara activitate cu substante toxice(vetased,xilazina,t61) se poate da spor de periculozitate?
Cel mai recent răspuns: marriio , utilizator 14:13, 10 Iulie 2017
Sporurile care se acorda si beneficiarii de sporuri, pe categorii, se stabilesc prin contractul colectiv de munca incheiat la nivel de firma si se nominalizeaza in contractul individual de munca al fiecarui lucrator.
Pentru acordarea de sporuri pentru lucrul cu substante toxice, angajatorul trebuie sa detina un material privind evaluarea riscurilor profesionale (respectivele substante sa fie mentionate/ evaluate la locurile de munca/ punctele de lucru) si buletine de determinari de noxe la locurile de munca/ punctele de lucru (intocmite de catre firme autorizate de catre Ministerul muncii si Ministerul sanatatii) din care sa rezulte depasiri ale limitelor maxim admise pentru fiecare substanta identificata ca fiind toxica.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii de munca umis umis Personalul din laboratorul din cadrul administratiilor bazinale ,care face analizele la apele menajere, sunt expuse la lucru cu substante toxice si cancerigene ... (vezi toată discuția)
Intrebare - acordare sporuri la salariu pentru conditii de lucru cu noxe Adrian Daniel Adrian Daniel Buna seara am o intrebare lucrez la o fabrica unde se vopsesc piese auto,nu avem nici un spor de toxicitate ,nici in contractul de munca ,Nu este o lege care ... (vezi toată discuția)
Despre fisele de prezentare a locurilor de munca Geo02 Geo02 Cine este responsabil intr-o unitate bugetara, respectiv un Dgaspc, cu intocmirea fiselor de prezentare a locurilor de munca cu specificarea riscurilor ... (vezi toată discuția)