avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distante minime intre constructii intre gard vecin ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distante minime intre constructii intre gard vecin fose septice si cotete de gaini

Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti si pe mine cu o problema . Vecina si-a construit casa acum un an la 2 M distanta de gard unde eu am cotetele la pasari si la porc si eu am cotetele de animale de la gardul ei inca 2-3 m . Care sunt construite din anul 1985 si ma acuza ca trebuie sa le daram reclamanduma la garda de mediu .
Cum ma puteti ajuta ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 13:20, 17 Iulie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ceva nu inteleg din raspunsul dnului avocat..despre ce distanta e vorba? nu ati citit ca doamna are acele constructii la 2-3 m de gard,deci de linia de hotar??
in conditiile in care in norme se prevede o distanta de 60 cm,care e vina dansei,ca nu mai inteleg nimic din raspunsul dansului?!?
Av-SfabuAndra a scris:

Buna ziua,

Art. 612 NCC
Distanţa minimă în construcţii
Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanţe minime de 60 de cm faţă de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanţa minimă se poate face prin acordul părţilor exprimat printr-un înscris autentic.


Atat timp cat constructiile dvs., desi au fost edificate anterior momentului construirii casei vecine, nu respecta distanta minima legala, vecinii sunt indreptatiti sa ceara mutarea acestora.



pai user-ul scrie ca constructiile sale nu numai ca sunt anterioare ci si ca sunt sitúate la 2-3 m de distanta fata de hotar, deci la distanta cu mult mai mare decat cea minima legala
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
ulises10, utilizator
Depinde unde e casa, parca la oras nu mai ai voie sa cresti porci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raporturi de vecinatate izaandre izaandre Buna ziua! M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare ... (vezi toată discuția)
Litigiu de coabitare cu un vecin Moldovanu73 Moldovanu73 Locuiesc într-o comună la casă particulară. Casele din zonă sunt construite la o distanţă de cca 10 m. faţă de gardul cu poarta de acces în curte. ... (vezi toată discuția)
Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)