avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Raporturi de vecinatate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Raporturi de vecinatate

Buna ziua!
M-am mutat de curand in Giroc,jud.Timis,la 3 km de Timisoara.Vecinii mei au gaini si iepuri chiar langa gardul casei.Exista vreo reglementare juridica cu care sa-i conving sa pastreze o anumita distanta fata de gardul casei mele.Se simte un miros cumplit,nu stiu ce va fi cand se incalzeste.
Astept sugestii.Vs multumesc.
Cel mai recent răspuns: izaandre , utilizator 15:54, 12 Ianuarie 2012
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 612. - Orice construcții, lucrări sau plantații se pot face de către proprietarul fondului numai cu respectarea unei distanțe minime de 60 de cm față de linia de hotar, dacă nu se prevede altfel prin lege sau prin regulamentul de urbanism, astfel încât să nu se aducă atingere drepturilor proprietarului vecin. Orice derogare de la distanța minimă se poate face prin acordul părților exprimat printr-un înscris autentic.
puteti sa-i cereti sa-si faca cotet pentru ca va deranjeaza, in conditiile legii.
Pai are cotet,dar mirosul e groaznic.E chiar langa gardul casei si are vreo 20 de gaini + iepuri!
Catre Dl. Alex Muntean -se poate cosidera cotetul o constructie conf.art sus mentionat?
Un alt lucru.I-am rugat sa mute animalele,dar nici nu vor sa auda!
Când v-aţi mutat, aţi cunoscut condiţiile.Dar potrivit O.536-1997, privitoare la normele de igienă, aşa cum au fost şi modificate, art.10 arată:
ART. 10 –(1) În cazul în care prin studiile de impact nu s-au stabilit alte distante, distantele minime de protectie sanitara, recomandate între zonele protejate si o serie de unitati care produc unele riscuri sanitare, sunt urmatoarele:
În mediul rural, unde sunt asigurate racordurile la sistemul centralizat de apa curenta si canalizare, adaposturile de animale de cel mult 2 capete cabaline, 5 capete bovine, 50 de pasari, 15 ovine sau caprine si/sau 5 capete porcine, se amplaseaza la cel putin 10 m de cea mai apropiata locuinta învecinata si se exploateaza astfel încât sa nu produca poluarea mediului si risc pentru sanatatea vecinilor, cu obligatia respectarii conditiilor de biosecuritate

Alte discuții în legătură

Este legal? AdrianaNicolae20 AdrianaNicolae20 Poate vecinul să costruiască o încăpere din beton pentru creșterea păsărilor lânga casa mea la o distanțâ de 8m? Care este distanța legală? (vezi toată discuția)
Distanta intre cotetul de porci al vecinului CristiansiGabriela CristiansiGabriela Vecinul si a construit cotețul porcilor pana in gardul de delimitare intre vecini, iar cotețul de porci ii la o distanta de aprox 7 m de casa mea. Tine aprox ... (vezi toată discuția)
Legislatie privind cresterea animalelor in zone rezidentiale Laura_BV Laura_BV Locuiesc intr-un orasel care nu este resedinta de judet, intr-un cartier de case. Eu si vecinul meu am impartit un lot de 1000mp, fiecaruia dintre noi ... (vezi toată discuția)