avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare teren

Buna ziua.Vrea sa cumpar un teren agricol in sat.Am dat si un avans pentru el.Problema este in felul urmator:terenul,conform vinzatorului este un teren intravilan de 2500 mp avind o hotarire judecatoreasca in acest sens care confirma ca este intravilan de 2500 mp.In realitate la primarie nu este pe numele vinzatorului nici un teren intravilan de 2500 mp ci teren extravilan conform celor de la taxe si impozite.Masuratorile arata ca nu exista suprafata de 2500 mp si este marginita de un canal apartinind ANIF craiova lucru care nu apare in hotarirea judecatoreasca si existenta lui este negata de vinzator,chiar daca sa dovedit printr-o notificare.Acest teren in 1984 aparea ca extravilan si nu exista o hotarire de consiliu sa fie scos din circuit,deasemenea pe acest teren nu se poate face o constructie sau infintata o plantatie deoarece aflindu-se la marginea unui canal al ANIF este interzis pe o distanta de 20 de metri de el (ordinul 227/2006),acesta fiind latimea lui.Daca acest teren ar fi intravilan ordinul 227 ar mai fi valabil?
Intre ce exista la primarie si ce spune vinzatorul ce este real?Vinzatorul insista ca avind hotarire judecatoreasca totul este in regula si legal dar primaria nu are cunostinta de acest lucru.Ce pot face in acest caz?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:10, 9 Iulie 2017
Cel mai bine ar fi sa renuntati la cumparare, cand situatia nu e clara. Vanzatorul spune orice ca sa vanda!
Ultima modificare: Duminică, 9 Iulie 2017
ContSters429609, utilizator
In baza hotararii judecatoresti, daca exista si o reglementare prin cartea funciara/ cadastru, primaria ar trebui sa faca modificarea in actele primariei.
Daca in teren nu se confirma cele specificate in hotararea judecatoreasca, primaria nu poate face modificari. Vanzatorul este cel care trebuie sa aduca documentele la zi pentru a putea vinde in conditiile cerute de cumparator.
Existand canalul ANIF in teren, nu conteaza daca terenul respectiv pus in vanzare, este trecut in actele primariei in intravilan sau in extravilan, prevederile legate de distantele minime la care se poate construi raman cele mentionate in Ordinul nr. 227/ 2006.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte proprietate teren albastruL albastruL In anul 1972 am cumparat un teren construit si s-a facut act de vanzare cumparare doar pentru 500 mp, dar am intrat in folosinta intregii suprafete de ... (vezi toată discuția)
Retrocedari terenuri timcoli timcoli Buna ziua, ce poate sa faca o persoana ce detine o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila (din anul 2010) prin care o Primarie (TM) este obligata ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan stefaniajohnston stefaniajohnston Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara ... (vezi toată discuția)