avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren extravilan
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren extravilan

Buna ziua ,,o intrebare as vrea daca sunteti amabili,,cit ma poate costa un teren sa il trec de la extravilan la intravilan ,,1000mpatrati in afara bucurestiului ,,,aproximativ ,,si de cine depinde ,,am inteles ca la primaria locala trebuie rezolvat ,,,de acolo se mai duce actul undeva pentru aprobare sau ceva ,,sau are vro taxa anume ,,sau totul depinde de primar (in totalitate) multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: irina_stirbu2000 , utilizator 18:12, 17 Septembrie 2012
Puteti apela la un birou de cadastru sa va indrume ce pasi urmeaza a fi facuti pentru a l scoate din circuitul agricol.
La primărie, prin hotărârea consiliului local. se scoate din extravilan . Dacă este în PUZ respectiv. ªI apoi, cerere la OCPI de schimbare categorie teren.
Cine va face demersuri la OCPI tot primarul?,,,si daca ar trebui sa platesc ceva la OCPI exista vro taxa sau asa cum se face in rominia deobicei?
Primarul vă va da adeverinţa de trecere de la extravilan în intravilan, în urma hotărârii consiliului local.Cu adeverinţa veţi merge d-voastră la OCPI(nu primarul căci al d-voastră este terenul) şi acolo cu o cerere şi cu taxa de rigoare (căci OCPI are taxe fixate prin lege, pentru operaţiunile pe care le efectuează) va face această schimbare în C.F
Eu stiam ca ANIF-ul (agentia nationala de imbunatatri funciare) prin structurile sale teritoriale da un aviz pentru scoaterea unui teren din circuitul agricol si trecerea lui in intravilan arabil (n-are nici o treaba consiliul local). In baza acestui aviz se obtine schimbarea categoriei de folosinta a terenului (din intravilan arabil in intravilan curti constructii) prin decizie de la Direcţia pentru agricultura şi dezvoltare rurala. Abia apoi se face inscrierea ca intravilan CC la OCPI si la primarie. Primaria trebuie sa emita un certificat de urbanism pentru scoaterea din circuitul agricol al terenului.

Alte discuții în legătură

Puz - scoatere teren din circuitul agricol Vatlavik Vatlavik Dupa ce am depus anul trecut in martie PUZ-ul la primarie, terenul pentru care sa realizat puz-ul este inca in categoria intravilan agricol si nu intravilan ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in circuitul agricol Andra C Andra C Vreau sa cumpar un teren in Ilfov, si proprietarul mi-a sugerat sa scoatem terenul din circuitul agricolpentru ca taxele de vanzare sa fie mai mici. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Introducere teren extravilan în intravilan și construire locuintă bojflav bojflav Bună! Sunt proprietarul unui teren extravilan, situat exact în limită cu intravilanul localității, peste drum de mine sunt construite case. În ... (vezi toată discuția)