avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile C.O. aferente concediului postnatal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile C.O. aferente concediului postnatal?

Bună ziua, va rog sa ma ajutati daca se poate.
Sunt titular la.o scoala gimnaziala, in perioada 1 sept 2015-1 ianuarie 2016 am fost in concediu postnatal, apoi, de la 1 ianuarie 2016 in concediu de cresterea a copilului pana la 1 iulie 2017, cand am.reinceput activitatea.
Intrebarea mea este urmatoarea: am dreptul la concediu de odihna pt perioada in care am fost in concediu postnatal? Il pot lua lunile acestea de vacantă? Daca da, ma puteti indruma spre un articol de lege in care sa se specifice exact acest lucru?
De la scoala mi-au spus ca nu am dreptul la concediu, ca tb sa vin in activitate, dar as vrea sa verific si mai departe.
Cel mai recent răspuns: Biancamacovei , utilizator 16:54, 12 Iulie 2017
Pentru concediu postnatal (concediu de maternitate) aveti dreptul la zile de CO.

art.145 C.mun.
...
(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
....

Pentru perioada CCC nu beneficiati de zile de CO.

Norma metodologică privind efectuarea concediului de odihnă al personalului didactic din învățământ din 07.10.2011
art.1
(1) Cadrele didactice din învățământul preuniversitar beneficiază de dreptul la concediul de odihnă anual cu plată, cu o durată de 62 de zile lucrătoare, în perioada vacanțelor școlare.
....
(6) Neefectuarea concediului anual dă dreptul la efectuarea concediului restant în vacanțele anului școlar următor.

Grup: Members
Mesaje: 2
Înscris: 11 Jul 17

Rating: < -5 ( ) 100 >

Va multumesc pentru raspuns.
Conform art. 146, alineatul 2, de mai jos, ma incadrez in cele 18 luni in care mi se poate acorda concediul de odihna?
Art. 146. - (1) Concediul de odihnă se efectuează în fiecare an.
(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parţial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.
(3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă."
Aveti dreptul potrivit art.146 alin.2 C.mun. coroborat cu art.49 alin.6 C.mun.

Art.49
...
(6) In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Va multumesc din suflet!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna elenaburuiana elenaburuiana Sotul meu este profesor, a fost de conncediu pentru incapacitate temporara de munca 1 an si 6 luni. A reluat serviciul la 3 mai 2016 , va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna LEOOOO LEOOOO Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa revenirea din concediul pentru cresterea copilului aom15 aom15 Buna ziua! Lucrez in invatamat, sunt titulara, iar in anul 2015, 20 aprilie, am intrat in concediu prenatal/postnatal, apoi in concediu pentru cresterea ... (vezi toată discuția)