Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

recalculare pensie de intretinere

Buna ziua. Am o intrebare la dvs....din anul 2015 sunt divortata: in urma sentintei de divort , fosul

l meu sot trebuie sa imi achite lunar suma de 181 lei reprezentand pensia alimentara a fiului nostru. Acea suma a fost calculata dupa salarul minim existent atunci. As vrea sa va rog sa ma indrumati care e cea mai usoara cale de a cere recalcularea pensiei alimentare raportata la salarul minim de acum. Si mai am inca o intrebare...el are in cartea de munca salarul minim, in schimb incaseasa si alte sume reprezentand "diurne" ( el fiind sofer de camion ) pe care niciodata nu le a declarat. Exista vreo posibilitate sa fie luate in calcul ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 15:32, 12 Iulie 2017
Conform legii diurnele nu intra in calcul la stabilirea pensiei alimentare.Pt majorarea pensiei trebuie sa-l dati in judecata si sa cereti o pensie alimentara mai mare, nu este alta cale daca fostul sot nu achita mai mult din proprie initiativa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa intra in calculul pensiei alimentare? aneta1956 aneta1956 Am urmatoarea problema: tatal fetitei mele este angajat al unei firme romanesti de plasament, deci are un contract de munca in strainatate. Firma i-a stabilit ... (vezi toată discuția)
Executare silita pentru o suma presupus datorata statului austriac EUGEND33 EUGEND33 Fosta soție este stabilită în Austria. Am primit o somație prin care sunt înștiințat că am de plătit o sumă reprezentând avans de întreținere pt ... (vezi toată discuția)
Diurnă/pensie întreținere minor Sele Ioan Sele Ioan Diurnă/Pensie întreținere minor Bună ziua! Într-o discuție contradictorie cu un amic, pe motivul că minunata mamă a copilului lui, care e numai ... (vezi toată discuția)