avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Distribuire dividende in numerar
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Distribuire dividende in numerar

Asociatul unic al unei societati care are profituri nerepartizate din exercitiile contabile precedente in suma de 50000 lei hotaraste repartizarea unei sume de 10000 lei in baza unei hotarari a asociatului unic si se efectueaza plata dividendelor prin casierie.
Dupa 3 zile asociatul unic hotaraste sa mai distribuie 10000 lei dividende, tot prin casierie, in acest scop fiind emisa o noua hotarare a asociatului unic.
Aceasta distribuire de dividende in doua zile diferite respecta Legea 70 din 2015 sau este considerata fragmentare a tranzactiei ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:50, 11 Noiembrie 2017
Nu va merge. Eu zic ca la asa valoare mare cred ca merita sa urmati procedura de plata prin cont bancar si scapati de griji.
Multumesc pt.raspuns , ideea e ca vreau sa platesc prin casa intrucat am sold mare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vreti sa platiti prin casa, puteti face hotarari Aga pe suma de 10.000 lei ale asociatului unic chiar si la doua zile. Legea nr.31/1990 este lege speciala si se aplica cu prioritate , hotararile asociatilor se pot lua oricand nu este interzis, bineneteles cu respectarea plafonului,de numerar pentru persoane fizice, iar dividendele sa fie repartizate conform prevederilor legale in perioada la care se refera.
Fiecare HAGA este o tranzactie in sine. De unde sa fi stiut alaltaieri ca nu-mi vor ajunge pana azi 10 000 lei? Limita privind numerarul este zilnica, asa ca, faceti HAGA de cate 10 000 lei in fiecare zi pana ii epuizati pe toti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Oug 193/2002, privind plata dividende marianonea marianonea daca din profitul de repartizat al unui SRL , AGA il repartizeaza-ca dividente - in mai multe transe ,plafonul de 10000 lei ,pentru plata in numerar , se ... (vezi toată discuția)
Distribuire dividende din casierie mircea.nedelcu mircea.nedelcu Buna ziua, Sunt asociat unic. In 2019 am dividende de 75000 RON. Vreau sa-i iau din casierie prin 8 hotararari AGA, este legal acest lucru ? Potrivit ... (vezi toată discuția)
Plata dividendelor noina54 noina54 ACOCIATUL UNIC ARE DE INCASAT 285.000 DE LEI .PLAFONUL ESTE DE 10000LEI/ ZI .POT FACE PLATA PE MAI MULTE ZILE CATE 10000 DE LEI/ZI PANA LA SUMA DE MAI SUS? (vezi toată discuția)