avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS de 5,5% dividende
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS de 5,5% dividende

Bună ziua,

V-as fi recunoscătoare daca m-ati ajuta sa ma lamuresc intr-o privinta. Detin un SRL impreuna cu sotul meu. Nu suntem salariati la firma noastra, eu am un contract de angajat in alta parte, iar el unul de drepturi de autor, tot la alta firma. Pe acel contract de drepturi de autor, el plateste CASS 5,5%. De curand, contabila ne-a spus ca pe dividendele care ne revin anul acesta, pe lângă impozitul de 5%, mai trebuie plătiți plus 5,5% in cazul beneficiarilor care nu obtin alte venituri supuse taxarii CASS. Intrebările ar fi:

1. Sotul meu trebuie sa plateasca CASS 5,5 la suta, dacă deja plătește o dată, la firma cu care are contract de drepturi de autor?
2. In caz ca trebuie sa plateasca, unde anume trebuie plătiti cei 5,5% si care este procedura pas cu pas? Cu alte cuvinte, eu am banii, dar nu stiu prin ce mijloc pot sa ii trimit unde trebuie.

Vă multumesc mult!

Monica F.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:31, 16 Noiembrie 2017
Nu mai plateste daca are acel contract pe drepturi de autor care e inclus la venituri din activitati independende. Si daca i se retine cass pentru acel venit, nu va mai datora si pentru venitul din investitii (dividende).
Daca ati incasat in acest an dividendele cuvenite pentru anul fiscal 2016, veti primi acasa de la finante in 2018 decizie de impunere pentru plata contributiei la sabatate pentru venitul din dividende, daca e cazul sa platiti, si acolo va scrie suma de plata si termenul in care care so faceti.
Ultima modificare: Luni, 17 Iulie 2017
george-neagu, moderator
Domnule George Neagu, vă mulțumesc mult pentru răspunsul foarte clar.

Cu stimă,

Monica Fernandez
Valabil pentru 2018:
CASS in procent de 10% daca venitul din dividende sau alte investitii la bursa este peste valoarea a 12 x salariul minim pe economie, adica in 2018 peste 22800 lei. Si u depunerea unei declaratii pana la 31 ianuarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pe venituri din mai multe surse respect_ respect_ Dupa cum am inteles acum se plateste CASS pe fiecare venit care depaseste plafonul de 22800 RON. Asta inseamna ca daca incasez 30.000 ron de doua ori, din ... (vezi toată discuția)
Contribuții venit din dividende 2018 alex_tz2000 alex_tz2000 Buna ziua! Daca o persoana fizica înregistrează venituri doar din dividende ce are de plătit in 2018? Ce impozit, ce contributii si la ce valoare (totalul ... (vezi toată discuția)
Cass pentru dividende incasate in 2018 LigiaPopescu LigiaPopescu Buna ziua, Inteleg ca pentru dividendele incasate in 2017, in suma mai mare decat plafonul de 22.800 lei se plateste suma de 2.280 lei CASS in 2018. Nu ... (vezi toată discuția)