avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... relocare la distanta de domiciliu
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

relocare la distanta de domiciliu

Buna ziua!
Fata mea si-a gasit loc de munca in Brasov. A fost inregistrata la agentie de somaj in cautarea unui loc de munca in Arad. Acum dosaul de accept plata chiriei conform legislatiei a fost examinat si aprobat in Arad, dar transmis la fortele de munca Brasov. Are importanta acum agentia de somaj din Brasov sa caute pretentii ca locuinta inchiriata este la distanta de Brasov, undeva 20 km . Ce document reglementeaza la ce distanta de locul de munca trebuie sa fie locul de cazare, inchiriere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: congtf55 , utilizator 20:08, 17 Iulie 2017
Legea 76/2002
art. 76^2
(1) Persoanele înregistrate ca șomeri la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia, beneficiază de o primă de relocare, neimpozabilă, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj, egală cu 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 de lei.
....
Totusi resedinta este stabilita Feldioara ,jud Brasov. dar angajarea este in Brasov. Agentia din Arad a transmis dosarul favorabil in Brasov , si aceea invoca ca Feldioara nu poate fi zona limitrofa, ca loc de inchiriere . Nu contravine legii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primă relocare Fabian PERISOR Fabian PERISOR Bună, sunt angajat și locuiesc cu chirie de un an într-o altă localitate decât cea de domiciliu la 40 km distanță, contractul de muncă este pe o ... (vezi toată discuția)
Bani pe chirie de la stat R. Daiana R. Daiana Buna ziua! Am inteles ca daca ai un loc de munca la minim 50 de km departare de domiciliu primesti suma de 900 de lei de la stat pentru chirie. Nu stiu cat ... (vezi toată discuția)
Angajare peste 50 km labuta labuta Daca nu sunt somer si nu am loc de munca beneficiez de beneficiile legii privind suma pentru cazare daca ma angajez la o distanta de 100 km? Multumesc. (vezi toată discuția)