Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stabilire taxa de timbru in speta succesorala

Buna seara
Din experienta dvs., este posibil ca instanta sa-mi solicite, inainte de a fixa un termen de judecata, taxa timbru judiciar pt toata masa succesorala, desi nu se cunoaste care este aceasta si eu am o cota de doar 1/4?
Eu am solicitat -printre altele- stabilirea masei succesorale cu plata proportionala a taxei de timbru si obligarea celeilalte parti sa prezinte documentele pt identificarea acesteia, deoarece se afla in prezenta sa.
Cum poate fi stabilita aceasta taxa din moment ce nu s-a efectuat evaluarea de catre un expert (proba pe care am solicitat-o) la libera mea apreciere?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 09:46, 2 August 2017
Plata taxei de timbru se face anticipat. Ea este in principiu de 3% din masa partajabila. Valoarea masei partajabile trebuie indicată provizoriu fie prin raportare la valoarea de impunere, fie la grilele notarilor. Urmează ca valoarea finala sa fie stabilita prin expertiza evaluatori.

Neplata taxei de timbru in termenul legal are drept consecinta anularea acțiunii dvs.

Av.Gabriela Gerber
Am inteles si stiam asta distinsa doamna, chestia e ca nu inteleg de ce sa platesc eu toata taxa in speta succesorala cand am doar o cota de 1/4 (taxa e de 5% in cazul meu). Daca achit taxa raportat la aceasta cota ce vor face, vor anula cererea chiar daca mi-am indeplinit obligatiile mele?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire.partaj intre 2 mostenitori Marcello Marcello In speta la mostenire sunt 2 mastenitori,care nu s-au inteles asupra impartirii masei succesorale.Unul a deschis actiune de partaj in instanta.In acest caz, ... (vezi toată discuția)
Ce as mai putea face in aceasta situatie emil6702 emil6702 Buna ziua Apelez la cei care s-au mai confruntat cu aceasta situatie sa-mi spuna rezolvarea lor. Intr-o speta succesorala, am cerut tot ce se poate cere, ... (vezi toată discuția)
Lamurire vicente73 vicente73 buna ziua.ce inseamna taxa de timbru intr-un proces de partaj? si cum poate fi stabilita (vezi toată discuția)