avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal...cazier?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal...cazier?

Acum ceva timp am desavarsit o infractiune de care nu sunt deloc mandra,mai exact am vrut sa fur un obect de imbracaminte si am fost pirnsa.Agentii de la sectia de politie au fost ca in filme... unul bun altul rau.Cel bun mi-a zis ca fiind prima abatere, pot "scapa",nu stiu la ce s-a referit.Cel "rau"a inceput sa-mi zica ca o sa am dosar penal...cazier...ca mi-am distrus viata...etc.
Sunt in an terminal la liceu si peste scurt timp o sa incep scoala de soferi auto... cat de mult ma va costa tampenia pe care am desavarsito?
Mergeti si ridicati cazierul, sigur nu o sa apara condamnari, apoi mergeti sa va inscrieti la scoala de soferi.
Cat despre un posibil dosar penal, aceasta mentiune nu apare in cazier, pt. ca inca nu e vorba de o condamnare, pana la pronuntarea unei solutii va bucurati de prezumtia de nevinovatie.
De ce nu angajati un avocat sa se intereseze ce se intampla cu acel dosar penal.
Foarte important - Ati fost audiat de politie cu privire la aceasta fapta de furt?
Cred ca vreti sa spuneti "savarsit" si nu "desavarsit" - cazier nu aveti pentru ca nu ati suferit vreo condamnare (cel putin deocamdata), in rest: BAFTA LA EXAMEN! =D>
In acest moment,nu aveti cazier judiciar,dosarul dvs.se afla in stadiu de cercetare(de dovedire a faptelor),astfel trebuie sa mergeti la Serv.de cazier judiciar pentru a va scoate cazierul,care in acest moment,daca nu ati savarsit alte fapte,este imaculat.
Este bine ca la examenul auto,nu se testeaza si cunoasterea limbii romane.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
Radu Gabrian, Mediator
Nu ne-ati spus care este stadiul dosarului penal. Daca nu ati fost condamnat nu aveti cazier judiciar.Pana la o condamnare in instanta mai este mult. Se pot propune si alte solutii. Cred ca este bine ca sa va reprezinte un avocat.
Pentru dosarul personal sa urmati scoala de soferi si pentru examenul de permis, cazierul se obtine de la Serviciul Cazier judiciar si evidenta operativa, de la Inspectoratul judetean de politie, prin ghiseul unic si este valabil 6 luni.
Succes!
Sunteti inca minora?

Alte discuții în legătură

Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Ma pot prezenta la examenul pt permis daca sunt urmarit penal pt conducere fara mermis? MihaiMM MihaiMM Buna ziua ..va rog sa ma ajutati si pe mine la o problema...cu cateva luni in urma am fost prins conducand fara permis si cu numere false...atunci aveam 17 ani ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna , de fapt , in mod practic reabilitarea juridica? instalator1967 instalator1967 Buna ziua In anul 2001 am fost condamnat la un an cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul avand o ... (vezi toată discuția)