avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prins conducand fara permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prins conducand fara permis

Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie .
M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa scriu ca am recunoscut, am mers de buna voie, testul alcoolic a fost negativ , ca le-am spus ca am cunostinte legate de condus si mai multe .

Tot ce vreau sa stiu este daca este adevarat ce mi s-a spus, adica:
ca pot sa dau de permis fara nici o problema daca ma inscriu cat mai rapid si le aduc o hartie de la scoala pentru a o pune la dosar pentru ca ma ajuta, si ca nu se va intampla ceva grav si doar o amenda cand dosarul va ajunge la procuror .

Pe mine ma intereseaza daca chiar pot da de permis, imi e teama sa nu ma primeasca apoi in sala sau sa dau orasul .
Iar la procuror sa nu ma trimita in inchisoare ..
In momentul surprinderii in trafic nu erati inscris la cursurile unei scoli de soferi, chiar daca ati fi urmat cursurile si erati in curs de sustinere a examenului pentru obtinerea permisului de conducere fapta savarsita se incadreaza la art. 335 Cod penal.

art. 335 - NCP
Conducerea unui vehicul fără permis de conducere
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

In cauza v-a fost intocmit dosar penal, cercetarea penala a fost declansata iar o adeverinta de la o scoala de soferi obtinuta ulterior savarsirii faptei nu va poate ajuta foarte mult dar puteti incerca.
In cazul in care obtineti permisul de conducere si sunteti trimis in instanta acesta se va anula.

Art. 114. – oug 195
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
f) permisul de conducere a fost obtinut in perioada in care titularul era cercetat sau judecat in cadrul unui proces penal pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, atunci cand acesta a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva.

Ar fi recomandat sa va angajati un avocat deoarece pentru fapta savarsita nu este prevazuta amenda.
Puteti scapa cu o condamnare cu suspendare dar nu in mod obligatoriu.

Daca este adevarat ca in cazul prezentarii unei adeverinte de la scoala de soferi veti scapa doar cu o amenda este doar o legenda urbana.

De primit la examen veti fi primit pana la o hotarare definitiva, daca veti obtine permisul acesta se va anula in urma hot jud. definitive.
Ce ce este scris in procesul verbal de catre agentul de circulatie? Unde anume ati scris ca recunoasteti ca ati condus fara permis?
A fost intocmit dosar penal si nu proces verbal.
Unde sa scrie ca recunoaste in alta parte decat intr-o declaratie?;)
In cazul acesta cel mai bine este sa discuti direct cu un avocat.
ajuta cu ceva daca am intrat a 3 zi in scoala auto dupa incident ? Dar daca voi obtine permisul in acest timp, pana ajunge dosarul la procuror ?

Alte discuții în legătură

Prins fara permis adrian6969 adrian6969 buna in urma cu vreo 2 saptamani am fost prins fara nici o categorie de permis am fost condus la sectia de politie am dat declaratie.....am fost cooperant ,am ... (vezi toată discuția)
Sunt înscris la școala de șoferi dar am condus singur pe drum public și m-a prins poliția. pot scăpa cu amendă cuprinsă între 200 și 250 de lei, cum mi-a spus polițistul? djbebe123 djbebe123 Salut, aseara cam la ora 1 am fost prins de politia romana conducand un autoturism fara detinerea permisului auto, Ei nu m-au prins la volan insa au vazut ... (vezi toată discuția)
Dupa cat timp mai pot sustine ex auto ptr cat b ? marianpetre marianpetre Am facut scoala de soferi am luat sala si pana sa sustin ex ptr.traseu m.am ales cu dosar penal ptr conducere a unui vehicul fara a poseda permis de conducere ... (vezi toată discuția)