avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligatii instructor monitor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligatii instructor monitor

buna ziua. am fost angajat pe postul de instructor monitor din cadrul unui parc de aventura, in genul celor cu tiroliene, trasee la inaltime etc.
Inceputul a fost fara nici o instruire in conformitate cu legea, ci pur si simplu "furarea meseriei" de la un coleg.Cand amsemnat contractul am scris ca nu am intrat in posesia fisei postului. dupa doua luni de cand muncesc aici nu am vazut nici o fisa postului, pe care o cer aproape zilnic administratorului care ma tot amana ca " va vorbi cu contabila.." De protectia muncii nici nu mai spun, nu am semnat nimic si nici macar nu a fost adus in discutie, desi riscurile sunt extraordinar de mari si responsabilitatea si mai si. Suntem deseori "impinsi" sa construim noi trasee, desi acestea ar trebui sa se faca de catre persoane autorizate. ba mai mult am fost amenintati ca vom fi dati afara daca nu le facem. Nu vreau sa demisionez deoarece am nevoie de vechime sa imi pot face un imprumut prin "prima casa". in prima luna stateam si peste program dar nu ne a
dat nimic in plus la salariu asa ca , desi el primeste in continuare clienti la ora de inchidere a programului, afisata, eu imi fac bagajul si plec acasa. cum ar trebui sa procedez?? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:16, 16 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.
si daca vreau sa public pe net un articol despre experienta mea ca si angajat acolo risc sa fiu acuzat de denigrare? atata timp cat nu aduc acuzatii fara temei si nu jignesc, cred ca nu, nui asa?
Daca nu pomeniti de numele angajatorului , puteti face asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program 12 cu 12 Ionela Vasile Ionela Vasile Buna ziua. E legal sa lucrez 6zile din saptamana la program 12 cu 12? O saptamana de zi una de noapte? Si daca vreau sa plec intr-o zi la 8h imi opreste din ... (vezi toată discuția)
fara adeverinta dumitru2018 dumitru2018 Sant in concediu medical de 160 de zile si firma de paza la care lucrez nu mai vrea sa-mi de adeverinta cu salarul pe motivul ca firma pierde bani si nui mai ... (vezi toată discuția)
Plangere pentru nerespectarea ssm a angajatorului amy29 amy29 Buna ziua! Unde m-as putea adresa pentru o plangere pentru nerespectarea SSM de catre angajator si cum sa procedez in acest caz? Mentionez faptul ca la ... (vezi toată discuția)