avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Șanse câștigare proces
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Șanse câștigare proces

Bună ziua!

Ce șanse am sa câștig procesul cu firma care a desființat postul meu de lucru?

Mulțumesc mult anticipat pentru un răspuns urgent!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:11, 29 Septembrie 2017
Nimeni nu va poate spune exact ce sanse aveti , intr-un astfel de litigiu.
Sansele depind de o serie de circumstante de fapt si de drept:situatia reala,probele pe care le poate aduce angajatorul,respectarea procedurii legale de desfiintare a postului.
Cum trebuie sa ma pregătesc pentru proces?

Mulțumesc!
Daca sunteti nemultumit, aveti posibilitatea sa contestati decizia de concediere la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca, in termen de 45 de zile de la data comunicarii deciziei, pentru:
- neindeplinirea conditiilor de fond. Desfiinţarea locului de muncă trebuie să fie efectivă şi să aibă o cauză reală şi serioasă.

- neindeplinirea conditiilor de forma. Decizia se emite in scris si, sub sanctiunea nulitatii absolute, trebuie sa fie motivata in fapt si in drept si sa cuprinda precizari cu privire la termenul in care poate fi contestata si la instanta judecatoreasca la care se contesta. De asemenea, decizia trebuie sa contina in mod obligatoriu si durata preavizului.
Pot obține 12 salarii compensatorii dacă firma mi-a spus ca nu le-ar conveni la audit sa apară cu concediere și atunci sa încheiem cu acordul părților?

Mulțumesc mult pentru un răspuns urgent!

Alte discuții în legătură

Demitere functie ramy7877 ramy7877 daca nu am respectat regulile din fisa postului si fiind la prima abatere ce masuri se pot lua in cazul in care,nu iti dai demisia (vezi toată discuția)
Concediere CriN05 CriN05 Buna ziua, Sunt angajat la o firma din luna octombrie 2015, initial am avut contract pe o luna de zile, pe urma mi s-a facut contrat pe perioada ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de somaj? flatron flatron daca mi s-a desfacut contractul cu art 61 litera d beneficiez de somaj sau nu? fostul patron spune ca nu. (vezi toată discuția)