avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 604 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vinovat sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vinovat sau nu?

lucrez pe un Mercedes arocs la o balastiera : duc sorturi la stație de betoane și asfalt iar azi la 10.40 după ce am descărcat și mă întorceam în balastiera în intersecție pe partea dreapta se afla un opel asta h în staționare ..... Mai mult pe banda decât pe acostament ! Toate bune și frumoase....i!!!Mă asigur ....Mă încadrez mai mult pe partea stângă ca sa fac bucla sa trec pe lângă el ....am intrat mult pe contrastând dar făcând bucla și venind mașini am tras dreapta și l-am atins pe partea stângă. .: spoiler și aripa !!! ....Cu 5 mine înainte a trecut un coleg de-al meu și era tot acolo!! M-am dat jos .....A început cu figuri....ca nu văd ..ca nu știu ce....i-am zis ca acolo se parchează ...El a zis ca s-a defectat mașină. ..Iar când i-am zis de avarii si triunghi a tăcut din gura! Apoi a început ca eu sunt de vina ...i-am zis sa cheme politia!!!! A venit politia ...A zis sa facem pe cale amiabila...El nu a vrut și am mers la secție! Proces verbal: 440 amenda ca l-am atins fără puncte luate iar la mențiuni am specificat ca nu îi dau asigurarea!! El mi-a zis ca mă da în judecata sa îi dau asigurarea! La ce sa mă aștept dacă mă da în judecata! Aștept parerile!! Cu respect și drumuri bune
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:08, 22 August 2017
La ce sa va asteptati ,sa fiti obligat la plata daunelor produse,dobanda legala si cheltuieli de judecata.Varianta este sa formulati plangere la procesul verbal de contraventie,iar daca acesta se anuleaza va puteti folosi de hotararea respectiva in procesul intentat de partea care a suferit pagubele.Este greu de precizat ce sanse sunt,mai bine plateati jumatate din amenda,dadeati rca-ul si scapati.
După PV întocmit de polițist sunteti vinovat. După părerea mea polițistul nu a gresit.
Nu inteleg de ce ati refuzat ca păgubitul să își repare mașina pe RCA ul mașinii dvs.
În instanță păgubitul va avea castig de cauza. Veti fi pus la plata daunelor, a cheltuielilor de judecată, dobânzi si eventuale daune morale.

Eu nu vad cum ati putea ataca PV de contravenție. Dvs ati avariat masina stationata...
Ati gresit neacceptand constatarea amiabila de accident. Aveti sanse minime de castig. In plus veti suporta cheltuielile de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Provocare accident rutier stoica_b stoica_b Un conducator auto se afla in depasirea unui vehicul, cand auto care depasea a ajuns paralel cu vehiculul depasit, cel care era depasit nu s-a asigurat la ... (vezi toată discuția)
Ne-acordare prioritate la parasirea sensului de mers spre stanga norby7f norby7f Urma sa intru pe un drum de pamant virand spre stanga, dar sofeul din spate incerca sa ma depaseasca chiar cand puneam masina in miscare. In urma accidentului ... (vezi toată discuția)
Vinovatul nu e de acord cu despagubirea prin rca Enter Enter In decursul zilei de 20.03.2010 am suferit un accident de circulatie destul de serios (autovehiculul meu nu se mai poate deplasa singur), dar fara victime. Au ... (vezi toată discuția)