avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Interdictia de a parasi tara pe durata termenului de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Interdictia de a parasi tara pe durata termenului de supraveghere.

Buna ziua,

Se poate anula sau revoca interzicerea dreptului de a parasi teritoriul Romaniei daca a trecut o perioada de la sentinta definitiva?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:18, 28 Iulie 2020
Detaliati exact la ce ati fost condamnat.
art.3 alin. 1 şi 2 din Legea nr. 143/2000 .
Scrieti tot ce cuprinde minuta.
In baza art. 67 alin. 1 Cp cu referire la art. 68 alin. 1 Cp aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a , b si j (dreptul de a parasi teritoriul Romaniei ) Cp, pe o durata de 3 (trei) an, incepand cu data ramanerii definitive a prezentei hotarari. În conformitate cu art. 404 alin. 5 C.p.p si in baza art.65 alin. 1 si 3 Cp aplica aceluiasi inculpat pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a,b si j (dreptul de a parasi teritoriul Romaniei )Cp, incepand cu data ramanerii definitive a prezentei hotarari si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei aplicate.
Daca era vorba de o obligatie impusa, exista text de lege pentru modificarea /incetarea obligatiilor sau pentru a solicita instantei acordul de parasire a tarii pentru o anumita perioada, fiind vorba de o pedeaspa complementara, nu prea aveti ce sa mai faceti.

Alte discuții în legătură

Exista vreo posibilitate pentru a parasi tara? Al Bundy Al Bundy In baza art. 67 alin. 1 Cp cu referire la art. 68 alin. 1 Cp aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prev. la art. 66 ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca-anulare permis? nicksson67 nicksson67 Buna ziua, am primit aceasta sentinta in urma infractiunii de conducere cu permisul suspendat si refuz de recoltare probe biologice. Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Condamnare dosar alcool la volan nelamuriri Cotin1994 Cotin1994 Complet: P1*-CAMERA PRELIMINARA+FOND-AMANARI Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cp cu aplic. ... (vezi toată discuția)