avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Exista vreo posibilitate pentru a parasi tara?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Exista vreo posibilitate pentru a parasi tara?

In baza art. 67 alin. 1 Cp cu referire la art. 68 alin. 1 Cp aplica inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitarii drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a , b si j (dreptul de a parasi teritoriul Romaniei ) Cp, pe o durata de 3 (trei) an, incepand cu data ramanerii definitive a prezentei hotarari. În conformitate cu art. 404 alin. 5 C.p.p si in baza art.65 alin. 1 si 3 Cp aplica aceluiasi inculpat pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a,b si j (dreptul de a parasi teritoriul Romaniei )Cp, incepand cu data ramanerii definitive a prezentei hotarari si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei aplicate.
Cel mai recent răspuns: Al Bundy , utilizator 09:56, 6 Octombrie 2017
Buna ziua!

Doar un apel mai poate schimba ceva, daca mai sunteti in termen,

Cu stima.
Ziua buna,

Sentinta este definitiva.
Inteleg si va multumesc.

Zi buna!
Sa intelegem ca pedeapsa principala este cu executare sau nu? Sau, in baza carui articol de lege a fost stabilita pedeapsa principala si in ce a constat?
Buna seara,

Pedeapsa principala este cu suspendare.
Articolul 557 din Cod procedura penala - Executarea mandatului de executare a pedepsei și a ordinului de interzicere a părăsirii țării. Acordul instanței de părăsire a țării, stipuleaza in alin.(10), urmatoarele:
(10) Pe durata termenului de supraveghere, persoana supravegheată poate solicita motivat instanței de executare să încuviințeze părăsirea teritoriului României potrivit art. 85 alin. (2) lit. i) sau art. 93 alin. (2) lit. d) din Codul penal. Instanța de executare soluționează cererea în camera de consiliu, după ascultarea persoanei supravegheate și a consilierului de probațiune, prin încheiere definitivă. În cazul în care admite cererea, instanța stabilește perioada pentru care persoana supravegheată poate părăsi teritoriul României.

Later edit: Desi am indicat textul de mai sus, dupa ce am recitit primul dvs mesaj, revin si consider ca nu este aplicabil situatiei dvs. privind pedeapsa complementara, insa pana la urma puteti incerca o solicitare motivata catre instanta de executare.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Interdictia de a parasi tara pe durata termenului de supraveghere. Al Bundy Al Bundy Buna ziua, Se poate anula sau revoca interzicerea dreptului de a parasi teritoriul Romaniei daca a trecut o perioada de la sentinta definitiva? Va ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca-anulare permis? nicksson67 nicksson67 Buna ziua, am primit aceasta sentinta in urma infractiunii de conducere cu permisul suspendat si refuz de recoltare probe biologice. Va rog sa-mi spuneti daca ... (vezi toată discuția)
Condamnare dosar alcool la volan nelamuriri Cotin1994 Cotin1994 Complet: P1*-CAMERA PRELIMINARA+FOND-AMANARI Tip solutie: Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 alin. 1 Cp cu aplic. ... (vezi toată discuția)