avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general despre casare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

despre casare

Buna ziua
Am si eu o intrebare....care e procedura - dpdv juridic pt casare a unor obiecte amortizate? Stiu ca in primul rand - hotararea administratorului, dar apoi? trebuie licitatie si daca nu se vand se casaza? ( e vb de masini care nu se mai pot folosi - sunt bune doar de fier vechi),

Multumesc
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 22:18, 1 Octombrie 2009
dyanap a scris:
.... care e procedura - dpdv juridic pt casare a unor obiecte amortizate? Stiu ca in primul rand - hotararea administratorului, dar apoi? trebuie licitatie si daca nu se vand se casaza? ( e vb de masini care nu se mai pot folosi - sunt bune doar de fier vechi)

Buna ziua,
Trebuie intocmite:
- Referatul de propunere la casare al bunurilor, elaborat de departamentul tehnic (sau cel ce le foloseste)
- Hotararea AGA (daca bunurile sunt in Capit. Social), Hotararea Administratorului (daca bunurile sunt din patrimoniu SC) de aprobare a Referatului de casare;
- Hotararea Administratorului pentru desemnarea Comisiei de casare;
- PV de casare si dezmembrare intocmit de Comisie si de cei care au facut dezmembrarea efectiva;
- vanzare deseuri (eventual prin licitatie, daca AGA sau Adm. a decis astfel).

Cu stima,
Profesionist in insolventa Eugen Marcov

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lipsa mijloc fix la inventar lyly-ana lyly-ana Buna ziua. Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Societatea X a obtinut din productia proprie un nr.de ,,n\'\' mijloace fixe. Sunt amortizate in ... (vezi toată discuția)
Casare si valorificare mijloace fixe deacroxana deacroxana Firma la la care lucrez detine in patrinomiu numeroase strunguri folosite pentru realizarea obiectului de activitate. Multe dintre ele s-au amortizat complet ... (vezi toată discuția)
Urgent, vanzare fier vechi alinutza32 alinutza32 E prima data cand ma confrunt cu astfel de inregistrari. Am dezmembrat un mijloc fix, pe baza procesului verbal incheiat de comisia de inventariere. Mijlocul ... (vezi toată discuția)