avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am sau nu nevoie de acordul tatălui cand plac din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am sau nu nevoie de acordul tatălui cand plac din tara

Buna ziua.As vrea sa va intreb daca este obligatoriu ca tatăl copilului meu sa isi dea acordul ca eu sa plec cu copilul din tara.Noi am divorțat în 2006 cand copilul avea 8 luni iar custodia lui nu este comuna.Copilul îmi este încredințat doar mie,tatăl nu are nici drept de vizita,nu ii plăteste pensia alimentara,copilul are acum 12 ani.Am vrea să ne stabilim in Germania si intrebarea este daca este obligatoriu ca el sa isi dea acordul.Va multumesc anticipat
O zi bună!
Buna ziua,
DA! este obligatoriu!
Daca refuza atunci va trebui sa va adresati instantei pentru ca aceasta sa pronunte o sentinta care sa-l suplineasca.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebuie acordul, daca faceti dovada ca minorul v-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti nevoie de acordul tatatlui nici sa ii faceti copilului pasaport, nici sa iesiti din tara cu copilul si nici sa va stabiliti cu el in alta tara.
In privinta pensiei, l-ati putea executa silit..
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc frumos ptr raspuns.Eu am citit si pe site-ul poliției de frontieră dar nu eram sigura.Ca sa nu fie probleme ar fii indicat sa traduc decizia de divort si in maghiară?ca in germană oricum o să o traduc..

Alte discuții în legătură

Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor puimicc puimicc Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)
Pasaport minor Lina2910 Lina2910 Buna ziua as dori sa stiu inainte de divort copilul era doar pe numele mamei in certificat fiind o linie la tata, facut pasaportul si au venit in Italia. Dupa ... (vezi toată discuția)