avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Hotarare divort la iesirea din tara cu un minor

Documentandu-ma am vazut ca pentru a iesi din tara cu un minor, in urma divortului, avand o hotarare de divort definitiva si irevocabila, am nevoie de un pasaport pentru copil si aceasta hotarare, fara acordul scris al tatalui. Intrebarea este daca aceasta hotarare trebuie tradusa pentru ca banuiesc ca cei de la frontiera, din alte tari, nu cunosc limba romana. Daca da, in ce limba?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:22, 20 Iunie 2013
Hotararea nu trebuie tradusa pentru ca aveti nevoie de ea doar la frontiera romana (la iesirea din Romania), in restul tarilor nu va intreaba nimeni de asa ceva.
Luati cu dvs. originalul si o fotocopie.
Pentru siguranta dv. si in functie de modalitatea de deplasare (avion, escala, masina) puteti sa aveti la dv traducerea hotararii in limba tarilor pe care le tranzitati.
Sentinta nu trebuie tradusa, e cheltuiala inutila.
nu aveti nevoie de acorsul tatalui decat daca aveti custodie exclusiva.
de fapt, comuna.

Daca aveti o hotarare prin care minorul va e incredintat sau singurul parinte ce exercita autoritatea parinteasca, iesiti in baza hotararii legalizate cu formula definitiva si irevocabila, n-o traduceti.

Alte discuții în legătură

Apostila ,traducere legalizzare si supralegalizare grodziu80 grodziu80 Buna.as dori sa va intreb daca ma puteti lamuri cam ce am de facut pt k nu inteleg.vreau sa ma casatoresc in Polonia, cu un polonez.am mai fost casatorita in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare unui minor pentru intoarcerea din calatoria in italia ContSters133753 ContSters133753 Am o sentinta definitiva si irevocabila prin care mi s-a acordat custodia fiului meu. In vederea unei calatorii in Italia m-am interesat ce acte imi sunt ... (vezi toată discuția)
Am sau nu nevoie de acordul tatălui cand plac din tara Cristina Marcu Cristina Marcu Buna ziua.As vrea sa va intreb daca este obligatoriu ca tatăl copilului meu sa isi dea acordul ca eu sa plec cu copilul din tara.Noi am divorțat în 2006 ... (vezi toată discuția)