avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 282 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovit, agresat după un accident premeditat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovit, agresat după un accident premeditat

Ieri am fost lovit intenționat in timp ce ststionam la culoarea roșului a semaforului de un domn , din motive personale , avariindu-mi bara spate si ceva de sub bara. Când m-am dat jos sa discutam , acesta a venit direct la mine și m-a luat la pumni și picioare. Nu s-a potolit decât la intervenția martorilor , dar după ce martorii au plecat , acesta a agresat-o și pe prietena mea lovind-o , amenințând și adresând injurii. Am sunat la 112 , dar imediat după aceasta , el a plecat de la locul accidentului. Ulterior, după ce a venit poliția , am mers la secție , el era deja acolo însoțit de un echipaj de la rutieră. Am scos certificat medico-legal atât eu cât și prietena mea, eu având -7-8 zile de îngrijiri medicale , iar ea 8-9. Ce ma sfătuiți sa fac ? Menționez ca am probe video și audio atât de la martori cât și pe telefonul personal.
Ultima modificare: Miercuri, 30 August 2017
Codruts, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul este conditionat de interesul dv
Aveti dreptul sa va instituiti cu pretentii impotriva soferului prin actiune in instanta
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa depuneti plangere penala.
Am vorbit deja pentru acest lucru. Dar unele persoane mi au spus ca o sa trebuiască sa cheltui bani și oricum nu o sa se rezolve mare lucru. Mâine o sa iau legătura și cu un avocat și o sa trimit și probele care le am deja pentru a-și spune punctul de vedere. Sunt oarecum sceptic in ceea ce privește rezolvarea problemei din partea poliției atâta timp cât aseară, după conflictul avut , aceștia nu au luat nici măcar o măsura inafara procesului constatator. Au spus ca o sa ma contacteze ei după o săptămâna. Dar nu cred ca este ceva plauzibil, o săptămâna reprezentant destul de mult. Problema mea este ca acest individ o sa coninue aceste lucruri într-un mod mult mai grav. După cum am spus in prima vaza a amenințat după care după aproximativ o săptămâna , adică aseară , a trecut și la fapte.
Puteti sa depuneti plangere si pentru infractiunea de amenintare daca aveti probe.
Din ce spuneti dvs, mi se pare ca aveti suficente probe pentru tragerea la raspundere penala a faptuitorului pentru infractiunea de lovire sau alte violente.
Am destule cred. Probe audio video. Martori. Și in momentul amenințării, acum o săptămâna , a venit la locul meu de munca , am purtat o discuție , pe care am și înregistrat-o. A fost vazut de colegii de munca și de alte persoane aflate in jurul nostru , fiind într-un mall. Am luat legătura cu acele persoane și le-am pus in tema in caz ca o sa am nevoie de ajutorul acestora. Ei nu au auzit ce am vb , doar m-au vazut. Dar pe înregistrare se aude foarte bine. Problema e ca amenințările au fost într-un mod subtil , gen : " eu as putea sa vin peste tine/ as putea la nervi sa nu mai am control și sa iasă cu scandal" și lucruri de genul acesta.

Alte discuții în legătură

Buna seara! va rog sa ma ajutati cu un sfat! am vorbit gresit ... Voloaca Voloaca Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu un sfat! Am vorbit gresit despre persoana cuiva ( fiind sub influenta alcoolului), am incercat sa aplanez, sa imi cer ... (vezi toată discuția)
Amenințare,hartuire si injurii Omdisperat23 Omdisperat23 Buna ziua! In ianuarie am fost atacata de 2caini cu stăpân,au venit jandarmii,am anunțat autoritățile locale,care in curs de 2 săptămâni nu au luat ... (vezi toată discuția)