Va rog să-mi spuneți. Un pfa neplatitor de tva. Care a realizat un venit de 30.000 lei. In 3 luni de activitate Cât trebuie să plătească la stat impozit pe venit și cas. Si alte taxe. Dacă mai sunt bineinteles
La inceputul anului sau daca ati infiintat acel pfa in acest an, la inceputul activitatii, ati depus declaratia 220 in care ati trecut un venit astimat pentru acest an si la acea valoare se aplica cota de 16% si va rezulta impozitul pe venit de platit in patru rate egale in acest an. Apoi anul urmator dupa ce depuneti declaratia 200 cu situatia concret realizata in anul precedent, veti primi acasa decizia de impunere cu regularizarea. La fel in timpul anului acesta veti face plati anticipate si in contul contributiei la sanatate 5.5%. Dupa ce ati depus acea d220 despre care v-am scris mai sus, ar fi trebuit sa primiti acasa decizie de impunere cu valorile de platit trimestrial in acest an si cu termenele in care sa faceti platile.
Deci doar la anul veti putea sa vedeti ce veti avea de plata la venitul net (incasari-plati) concret realizat in anul precedent cand se va face regularizarea.
Declaratie 220
alex_element
Buna seara,
Conform prevederilor Codului Fiscal, care au modificat statutul intermediarilor in asigurari, in Ianuarie 2016 am fost nevoit sa infiintez un PFI ... (vezi toată discuția)